Hvordan konservere plommer?

Hvordan konservere plommer? Både epler, pærer, plommer, moreller og kirsebær er godt egnet for hermetisering. Men også stikkelsbær, rips og rabarbra kan hermetiseres med godt resultat. Frukten skrelles og deles opp i båter. Trekk frukten forsiktig i sukkerlake ved 80-90 °C, til den blir mør.

Både epler, pærer, plommer, moreller og kirsebær er godt egnet for hermetisering. Men også stikkelsbær, rips og rabarbra kan hermetiseres med godt resultat. Frukten skrelles og deles opp i båter. Trekk frukten forsiktig i sukkerlake ved 80-90 °C, til den blir mør.

Hvordan hermetisere?

Det vanligste er å bruke sukkerlake når du hermetiserer.

Alt kan hermetiseres

  1. Vask glassene godt, enten for hånd eller i oppvaskmaskinen.
  2. Dypp glassene i en kjele kokende vann og sett dem på et stekebrett.
  3. Tørk glassene i stekeovnen på 100 grader i ca. 10 minutter.

Hvordan skolde plommer?

Tips. Hvis skinnet er tykt, seigt og litt bittert kan du fjerne skallet før du legger plommene over i den varme laken. Dypp plommene raskt i kokende vann til skinnet begynner å sprekke og fjern skinnet.

Hvordan konservere plommer? – Related Questions

Hvordan unngå mark i plommer?

Hvordan unngå mark i plommer? En effektiv feromonfelle som fanger de små viklerne som lager “mark” i frukt. Mark i plommer skyldes et sommerfugllignende insekt som kalles en vikler. Ved å sette opp en viklerfelle i frukttreet så kan problemet med viklere forebygges og bekjempes.

Kan man fryse ned plommer?

Steinfrukt er nemlig utmerket til å fryse ned og tine opp når du trenger den. Det er usedvanlig praktisk: Du sparer tid når du skal bruke plommene senere, og de tar liten plass i fryseren når du gjør dem spiseklare ved å fjerne steinene og dele frukten i to.

Hvordan skrelle plommer?

Ønsker du å fjerne skallet, gjør du dette enkelt ved å dyppe plommene i kokende vann. Ha de i det varme vannet fram til skallet slipper kjøttet. Plommer oppbevares best i kjøleskap, ved 2–4 grader. Plommer er naturlig rike på kostfiber.

Hvordan lykkes med plommetre?

Plommetreet vil ha behov for luftig og veldrenert matjord som gjerne kan inneholde litt sand og stein. Den vil også gjerne ha et godt drenert jordsmonn, for den liker ikke å stå lenge med røttene i vann. Planter du i en naturlig helning er det optimalt.

Hvor lang tid tar det å få plommer?

Treet bærer nok frukt litt ujevnt år om år, og det kan gå none år etter planting før treet kommer med normalt med frukt.

Kan man så en Plommestein?

Re: plante frø/stein fra plomme og morelle

For å få steinfrukt til å spire skal kun fruktkjøtt fjernes fra frøet. Legg steinene i sand som er fuktig, ikke våt. Sanda kan være i en boks med lokk eller plastpose. Steinene må ligge begravd i sanda.

Er Plommesteiner giftige?

Disse steinene og kjernene er giftige:

Ferskensteiner. Epleskrotter. Pæreskrotter. Plommesteiner.

Skal plommetre gjødsles?

I plommetreets første leveår trenger det som regel ingen tilførsel av næring. Skulle tilveksten derimot gå ulidelig sakte, kan du legge en form for gjødsel over jorden, slik som kompost eller kompostert kugjødsel. Til og med pellets med hønsegjødsel går fint, så lenge du bruker det forsiktig, da det er såpass kraftig.

Kan plommetre stå alene?

Den er selvfertil og kan stå alene i hagen din om du ikke har plass til flere. Men plass har alle om du bare espalièrer! Da kan du plante titalls frukttrær på mange måter og med mange formål.

Når er det best å beskjære plommetre?

Steinfrukttrær kan beskjæres to ganger i året; på våren før blomstring og på høsten etter treet er ferdig med å bære frukt. Når på året beskjæringen gjøres vil også avgjøre hvor mye du kan beskjære. Vil du beskjære plommetre på høsten er det viktig at du ikke kutter av for store grener.

Når skal man tynne plommer?

– Tiden er inne for tynning når plommekartene er store som hasselnøtter. I Sør-Norge betyr det gjerne en gang i første halvdel av juli. En god avstand mellom plommene er åtte til ti centimeter. Knip av kartene og vær snill med bladverket, oppfordrer Måge.

Når kan man klippe ned plommetre?

Det er lurt å ikke beskjære plommetreet det første året, da skal det bruke energi på å danne røtter. Som med andre frukttrær, som eple- og pæretre, bør du beskjære plommetreet på sensommeren, fra juli til september.

Hvordan beskjære gamle plommetrær?

Beskjær ledegrener til utovervendene skudd, klipp igjen av toppene for å stimulere forgreining. Fjern noen få grove greiner i midten av treet for å åpne for lys og sirkulasjon inne i kronen. Fjern halvparten av veksten fra forrige årsvekst, men la de best utviklede utovervendende grenene være.

Når er rette tid for beskjæring av frukttrær?

Senvinter eller tidlig vår som mars og april, er en fin tid for å beskjære frukttrær og bærbusker. Det aller beste tidspunktet for treet er riktignok å bli beskåret i sommermånedene, men da er det veldig vanskelig å se hva som trengs å beskjæres på grunn av bladverket.

Leave a Comment