Hvordan finder man strikkefasthed?

Hvordan finder man strikkefasthed? Strikkefastheden går ud på hvor meget dine masker fylder. Så hvis dine masker fylder mere eller mindre, end designerens, vil dit færdige arbejde blive mindre eller større. Man måler strikkefastheden ved at angive et antal masker på 10 cm. Så når du skal måle, handler det altså om hvor mange masker du har på 10 cm.

Strikkefastheden går ud på hvor meget dine masker fylder. Så hvis dine masker fylder mere eller mindre, end designerens, vil dit færdige arbejde blive mindre eller større. Man måler strikkefastheden ved at angive et antal masker på 10 cm. Så når du skal måle, handler det altså om hvor mange masker du har på 10 cm.

Hvis for mange masker på 10 cm?

Ret på strikkefastheden

Har du for mange masker på 10 cm (fx 20, hvor der skal være 18) skal hver maske være lidt bredere, så det passer med at det rette antal fylder 10 cm. Så skal du vælge en strikkepind, der er 0,5 eller 1 mm tykkere.

Hvordan ændre man strikkefasthed?

Passer strikkefastheden ikke, kan du prøve med en mindre størrelse pinde (hvis du har for få masker pr. 10 cm) eller en større størrelse pinde (hvis du har for mange masker pr. 10 cm). Prøv også at skifte pindetype – bambus/træ, metal, rundpinde, jumperpinde.

Hvordan finder man strikkefasthed? – Related Questions

Hvad er strikkefasthed?

Strikkefasthed er helt enkelt et udtryk for, hvor fast maskerne er strikket i bredden og i højden pr. 10 x 10 cm. Den angives i strikkeopskriften, for at sikre at det, du strikker, kommer til at passe med målene i opskriften.

Hvis man strikker med tyndere garn?

Når du går i gang med at strikke med dit valgte garn, kan du justere strikkefastheden, ved blot at gå en halv pindestørrelse ned hvis banderolen på dit valgte garn har et lavere maskeantal pr. 10 cm end i opskriften og ligeledes op i pindestørrelse hvis banderolen har et større maskeantal pr. 10 cm end i opskriften.

Hvad gør man hvis man har for mange masker?

Hvis du har for mange masker, så strik en omgang, hvor du tager det antal ind (ved at strikke to masker sammen), som du har for meget. Hvis du har for få, så skal du det antal masker ud, som du mangler, på næste omgang. Se videoer – masser af videoer.

Hvorfor får jeg flere masker når jeg strikker?

Regulering af strikkefasthed

meget løst. Det betyder, at jeg ofte får for lidt masker på 10 cm i forhold til opskriften. hvis strikkefastheden fx er 19 masker pr 10 cm, så får jeg ofte kun 17 masker.

Hvordan undgår man at strikke stramt?

Når du slår masker op til et projekt, kan du ved en fejl få slået så stramt op, at det er umuligt at få pinden igennem maskerne, når du skal til at strikke første pind. Der er to måder du kan løse dette på. Enten kan du slå op på en større pind, eller du kan lægge to pinde sammen og slå op omkring begge.

Hvordan strikker man en bluse oppefra og ned?

Strik oppefra og ned med raglanærmer følger som regel den her arbejdsgang:
  1. Slå masker op i halskanten og strik ribkant eller anden kant.
  2. Strik forhøjet nakke frem-og-tilbage med vendepinde.
  3. Sæt maskemarkører på hver side af raglanmasker(ne) og strik den øverste del af blusen med udtagninger til ærmer og for/bagstykke.

Hvad kan man strikke som nybegynder?

Du vil blandt andet kunne strikke vaskeklude, håndklæder, grydelapper, karklude og viskestykker eller noget smart tøj til dig selv. Du kan også strikke, smukke ting til dit hjem samt meget andet. Så hvis du godt kunne tænke dig, at komme i gang med at strikke.

Hvor mange masker skal man slå op til en vest?

Sådan strikker du rygstykket

Start med rygstykket. Slå 57 masker op. Strik glatstrik med kantmaske i hver side – det vil sige, at du på den yderste maske i hver side strikker ret, både på ret og vrangsiden. Fortsæt sådan til du har strikket 32 pinde, svarende til 12 centimeter.

Hvorfor strikke med to tråde?

Ved at strikke med to tråde, kan man også blande farverne, og derved give sit strik et mere dynamisk udtryk. Men vælger man to tråde af samme farve, kan dette også give et andet udtryk hvis man for eksempel bruger en tråd mohair, som gør strikket mere ‘fluffy’ og blødt at se på.

Er første pind ret eller vrang?

Den første pind efter opslåning er på vrangsiden, medmindre andet nævnes.

Er det sundt at strikke?

Strikning er godt både for dine motoriske færdigheder og for humøret, og faktisk stimulerer det også hjernen på en måde, som er med til at holde den sund og rask. Jo mere du bruger hjernen, jo sundere bliver den og jo længere kan du have glæde den.

Hvorfor snor garnet sig?

Strikker du på rundpind, kan du pludselig opleve, at et garn trækker skævt, og når du væver, sker det, at der opstår de såkaldte kragetær. Årsagen er, at garnet er i ubalance. Det er normalt noget, der opfattes som negativt, en fejl, for når man strikker trøjer eller strømper, er det ikke så godt, at de snor sig.

Hvor hurtigt kan man strikke en sweater?

Måske har du ikke tænkt over, hvor lang tid det tager at lave en trøje. Vi kan jo nemt gå ned i H&M og købe en striktrøje til 2-300 kroner. Men hvis du selv skal lave din næste uldne kærlighed, kan det nemt tage 20 timer for en øvet strikker i ren strikketid. Og for mange andre gode strikkere kan det tage måneder.

Hvorfor strikker jeg ujævnt?

Er der forskel i højden af de strikkede masker enten på den samme strikkede omgang/pind eller når du sammenligner to strikkede pinde/omgange er din strikkefasthed ujævn. Det kræver øvelse og omhyggelighed at kunne strikke med den samme strikkefasthed igennem et helt projekt.

Leave a Comment