Hvor på Kanariøyene er det varmest i desember?

Hvor på Kanariøyene er det varmest i desember?
Hvor er det varmt i desember?

Temperatur – dag
Temperatur – natt
Reisemål

21°
18°
Gran Canaria

21°
18°
La Gomera

20°
18°
Fuerteventura

20°
18°
Tenerife

Hvor er det varmt i desember?
Temperatur – dagTemperatur – nattReisemål
21°18°Gran Canaria
21°18°La Gomera
20°18°Fuerteventura
20°18°Tenerife

Hvilken av Kanariøyene er varmest i januar?

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura har deilig vær året rundt. Januar er en av de mildeste månedene med en gjennomsnittstemperatur på 21 grader. Varmest er det på turiststedene i de sørlige delene av Gran Canaria og Tenerife. Kaldest er det på Lanzarote.

Når er det regntid på Gran Canaria?

Gran Canaria, denne sirkelformede øya som tilhører øygruppen Kanariøyene, er klimaet subtropisk langs kysten – og det betyr at det er veldig mildt og solrikt mesteparten av året. Man har derfor milde og våraktige vintre og varme og solrike sommere. Det er også lite nedbør, spesielt i perioden oktober til mars.

Hvor på Kanariøyene er det varmest i desember? – Related Questions

Hvor er det varmt i desember?

I desember er Thailand aller varmest og svært populært! Andre varme og solrike reisemål med temperaturer rundt 30 grader er Mexico, Mauritius, og Sri Lanka. Hvis du ikke vil reise så langt, er Kapp Verde og Kanariøyene også varme steder i desember.

Hvor er det mest stabilt vær på Kanariøyene?

Mogán kommune sørvest på Gran Canaria er kjent for å ha et usedvanlig godt klima med stabilt, godt vær stort sett gjennom hele året.

Hvor ofte regner det på Gran Canaria?

Om vinteren ligger dagtemperaturen fra 16 ºC til 24 ºC med mye kjøligere netter. Gran Canaria er en fjelløy der passatvindene blåser hele året. Regn er veldig sjelden om sommeren. Øya har gjennomsnittlig 21 nedbørsdager i året, og det regner mest om vinteren.

Hvor er det finest vær Gran Canaria?

På den sørlige halvdelen av Gran Canaria er været generelt best, og her er temperaturen ofte opp til fem grader høyere enn på den nordlige delen av øya. Den store forsklellen skyldes fjellene midt på øya, og fenomenet sees også på de andre kanariske øyene.

Er det varmest på Tenerife eller Gran Canaria?

Den varmeste Kanariøya året sett under ett, er uten tvil Tenerife. Det er den største øya på Kanariøyene, og den sovende vulkanen Teide ligger også her. Tenerife er på det varmeste i august, så hvis du planlegger å besøke øya, og du vil besøke den på det varmeste, må du ta turen rundt denne tiden.

Hvor er det varmest i Gran Canaria i februar?

Puerto Rico på Gran Canarias sydspiss er et av Kanariøyene mest solsikre reisemål og ofte er det nettopp her du får de høyeste temperaturene.

Hvordan er Gran Canaria i desember?

I desember og januar er ikke klimaet på Gran Canaria fullt så varmt som om sommeren og høsten, men hvem sier nei til herlige dagtemperaturer på rundt 21°-22° og vanntemperaturer på rundt 19° når vi har mørke og snø hjemme.

Hvor varmt er det i Tenerife i desember?

Temperaturer
DagtemperaturSoltimer pr. dag
septemberDagtemperatur 25°cSoltimer pr. dag 10h
oktoberDagtemperatur 24°cSoltimer pr. dag 9h
novemberDagtemperatur 22°cSoltimer pr. dag 8h
desemberDagtemperatur 20°cSoltimer pr. dag 8h

Hvor mange grader er det i Gran Canaria i januar?

Temperaturer
DagtemperaturNattetemperatur
januarDagtemperatur 19°cNattetemperatur 17°c
februarDagtemperatur 19°cNattetemperatur 17°c
marsDagtemperatur 20°cNattetemperatur 17°c
aprilDagtemperatur 20°cNattetemperatur 17°c

Hvor er det varmest på Kanariøyene i november?

Passe varmt er best
Luft – dagLuft – nattReisemål
24°18°Spania, La Gomera
24°17°Spania, Fuerteventura
24°17°Spania, Gran Canaria
24°17°Spania, Lanzarote

Har det vært snø på Gran Canaria?

Mildt ved kysten

Rett skal også være rett, det er ikke helt uvanlig at det snør om vinteren på Kanariøyene. For to år siden måtte brøytebilene ut for å ta hånd om snøen. Det er likevel mer sjeldent på Gran Canaria, som ikke har like høye fjellområder som Tenerife og La Palma, skriver Canariajournalen.

Hvor lenge varer Calima?

Calima er en værsituasjon der tørr og varm luft fra øst blåser vestover og ut i Atlanterhavet og når blant annet Kanariøyene. Fenomenet kan vare fra noen timer og opptil en uke. For å få til slik østavind må det subtropiske høytrykket ligge ganske langt nord, og det må være lavtrykk i områdene sør for Kanariøyene.

Hvor farlig er Calima?

Luften fylles av store mengder finkornet støv fra Sahara. I tillegg merker mange at de blir såre i øyne og hals, og noen får pustebesvær og kjenner ubehag i lungene. Varer calimaen lenge, eller hvis den er spesielt kraftig, kan enkelte oppleve mer alvorlige plager.

Er det calima på Gran Canaria?

Calima er et værfenomen som innebærer het vind fra sør, sørøst eller øst, og som forekommer over Kanariøyene flere ganger hvert år, uansett årstid. Det er i gjennomsnitt 20 calimaer på Kanariøyene pr år. Calima oppstår ved et høytrykk over Nord-Afrika som drar ut mot en passerende kaldfront nord for Kanariøyene.

Leave a Comment