Hvor mye koster det å legge belegningsstein?

Hvor mye koster det å legge belegningsstein? Pris ca 650 kr pr m2. Bare brosteinen koster da langt over 300 kroner kvadraten.

Pris ca 650 kr pr m2. Bare brosteinen koster da langt over 300 kroner kvadraten.

Er det vanskelig å legge belegningsstein?

Å legge belegningsstein er ikke så vanskelig, men du må ha litt tålmodighet og være nøyaktig. Det er avgjørende at grunnarbeidet gjøres på riktig måte. Belegningsstein i hagen og oppkjørselen ser fint ut og krever lite vedlikehold. Planlegger du oppgraderinger i uterommet, er stein et godt alternativ til platting.

Hva trenger man for å legge belegningsstein?

Dette trenger du for å legge belegningsstein:
 • Belegningsstein.
 • Fiberduk.
 • Grus eller pukk, 0-32 mm.
 • Grus eller pukk, 0-8 mm.
 • Fugesand.
 • Spade.
 • Feiekost.
 • Tommestokk.

Hvor mye koster det å legge belegningsstein? – Related Questions

Hvor mange belegningsstein pr m2?

Det går 37 stein pr m2. Enkelt vedlikehold.

Hvordan unngå mose i belegningsstein?

Alger og mose

For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.

Hva slags sand til belegningsstein?

Den smarteste løsningen er å bruke ugresshemmende fugesand, som består av kvartssand med naturlig høy ph-verdi. Den kan du bruke på både nye og eldre belegningssteiner av betong eller naturstein.

Hvordan legge sand mellom belegningsstein?

Når du feier fugesanden i fugene, er det viktig at både belegningen og fugesanden er helt tørr. Ellers vil ikke fugene bli helt fylt opp. Fugene blir raskest fylt opp hvis du feier fugesanden diagonalt på fugene. Når de er fylt helt opp, skal belegningen feies helt ren og kjøres over med en platevibrator.

Hvordan få opp en belegningsstein?

Alle steinene som er sunket skal løftes opp. Her bruker steinleggeren et spesielt verktøy som kalles en løftestang, som er beregnet til å ta opp stein med. Løftestangen gjør jobben lett, men man kunne også ha nøyd seg med en spiss gjenstand som eksempelvis en meisel eller lignende.

Kan man bruke høytrykkspyler på belegningsstein?

Det kan friste å gå til verks med høytrykksspyler for å fjerne alle flekker – særlig dersom de sitter godt. Det kan imidlertid gjøre vondt verre, da strålen fra en høytrykksspyler er såpass kraftig at du risikerer å skade belegningssteinene – som igjen vil gjøre de mer attraktive for alger og smuss.

Kan belegningsstein males?

Å male belegningssteinene med maling kan helt endre sin nåværende farge eller bare fornye den. Selvfølgelig skaper slike tiltak også et beskyttende lag på overflaten og beskytter det mot ugunstige forhold (flekker, tilsmussing, sol og frost).

Hvordan fjerne gress mellom belegningsstein?

Du blander 35 % eddik med vann i blandingsforholdet 1:2, eller ufortynnet 7 % eddik. Dette vil ganske raskt gjøre at ugresset blir gult/brunt, og du kan plukke vekk det døde ugresset. Eddik-trikset er både billig og enkelt, men mange har erfart at heller ikke dette er evigvarende.

Kan man bruke kraftvask på belegningsstein?

Mange bruksområder: Jotun 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner kan brukes på utemøblene så vel som på husvegg og belegningsstein.

Kan man legge asfalt på belegningsstein?

Eksempelvis kan du bruke asfalt som hovedmateriale og belegningsstein som kantavslutning, før du går over til en gangsti med grus/singel. Eventuelt asfalt med felter av belegningsstein innimellom. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser.

Hvor tykk belegningsstein?

Belegningsstein kommer i 5 eller 6 cm tykkelse, men er mindre enn hellene – og tåler dermed mer vekt. De kan likevel vri seg løs fra underlaget over tid når bilene svinger for å snu på gårdsplassen. For at steinene skal ligge stabilt må du være nøye med grunnarbeidet.

Hvordan fjerne grønske på belegningsstein?

3 metoder fjerner ALGER på steinterrassen:
 1. Skuring – God gammeldags skuring er en god og miljøvennlig metode.
 2. Kjemiske midler – Kjemiske algefjernere kan hjelpe deg å løsne algene, som etterpå kan skylles vekk.
 3. Høytrykksspyler – Den kraftige vannstrålen fra en høytrykksspyler fjerner effektivt algene.

Hva dreper mose?

Klorin blandet med vann 1:4 kan også benyttes. Klorinen dreper alger og mose.

Hvordan fjerne gammel grønske?

SLIK FJERNER DU GRØNSKE FRA KLÆRNE :
 1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann.
 2. Gni med Sitronsåpe der du har fått grønske.
 3. Er flekken gammel – la plagget ligge et par timer så såpen får virke.
 4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent.

Hvor lenge skal Grønskekverk virke?

Grønske Kverk er et ferdigblandet 100% miljøvennlig produkt og er klar til bruk. Skal ikke brukes i regnvær. Resultatet blir best ved 5 grader pluss eller varmere. Etter 1 til 3 dager er grønsken borte.

Kan man vaske terrassen med zalo?

Har du en relativt ny terrasse eller platting, og ønsker kun å friske opp og fjerne skitt og grønske, holder det med å bruke varmt vann med Zalo eller grønnsåpe og skylle godt med hageslangen etterpå.

Leave a Comment