Hvor mange kalorier er det i en skive brød?

Hvor mange kalorier er det i en skive brød?
Kaloriinnhold i forskjellig typer brød

Brød

Kalorier pr. 100 g

Kalorier pr. skive/stykk

Toastbrød, fint
255 kalorier

77 kalorier (30 g)

Toastbrød, fullkorn
256 kalorier

90 kalorier (35 g)

Hveterundstykke, fint
271 kalorier

163 kalorier (60 g)

Grovt rundstykke
246 kalorier

148 kalorier (60 g)

Kaloriinnhold i forskjellig typer brød
Brød Kalorier pr. 100 g Kalorier pr. skive/stykk
Toastbrød, fint255 kalorier77 kalorier (30 g)
Toastbrød, fullkorn256 kalorier90 kalorier (35 g)
Hveterundstykke, fint271 kalorier163 kalorier (60 g)
Grovt rundstykke246 kalorier148 kalorier (60 g)

Hvor mye veier 2 brødskiver?

En brødskive veier omtrent 35 gram, mens et knekkebrød veier omtrent 15 gram.

Hvor mange brødskiver i løpet av en dag?

– Hvis du er en gjennomsnittskvinne som har et gjennomsnittlig kaloriinntak på cirka 2000 kalorier, kan du fint spise seks brødskiver i løpet av en dag. – Bytter du ut brødskivene med knekkebrød kan du spise litt flere, da knekkebrød inneholder omtrent like mange kalorier per 100 gram, men veier mindre.

Hvor mange kalorier er det i en skive brød? – Related Questions

Er to brødskiver til frokost mye?

Det er absolutt ikke for mye å spise to brødskiver til frokost og til lunsj. Det kan du fint fortsette med. Du er heller ikke i nærheten av å være overvektig. Det er viktig å ha et godt forhold til mat og egen kropp.

Er brød fetende?

Fakta: Spiser du for mye av hva som helst kan du legge på deg. Men grovt brød gir deg stabilt blodsukker og holder deg mett lenge, og kan derfor hjelpe deg å holde vekta. Spiser du for mye brødmat kan du gå opp i vekt – men du legger ikke på deg mer av brød enn du gjør av å spise for mye av annen mat.

Hvor mange brødskiver per person?

Dette finnes det ingen fasit på. Noen er glad i brød og spiser gjerne brødskiver til de fleste hovedmåltidene gjennom dagen, mens andre er mindre glad i brød og velger heller andre matvarer. Dermed kan alt fra 0 til et helt brød per dag være normalt.

Hvor mye brød til frokost?

En skive brød på 60-70 gram er for nesten to skiver å regne. Du bør derfor legge inn brødskivene med antall gram i stedet for antall skiver, så får du det mest mulig riktig. Brødet ditt ser sunt og godt ut, men du må nok nøye deg med en skive dersom din “brødrasjon” til frokost er 70 gram brød.

Hvorfor er brødskiver sunt?

Brød er rikt på vitaminer og mineraler

Grove brød inneholder B-vitaminene; tiamin og folat og E-vitaminer samt mineraler som jern og selen. Grove brød er også en viktig kilde til protein. En brødskive på 40 gram gir ca 3-4 gram protein.

Hvor mange brød i uka?

Nordmenn spiser mest brød i Europa. Hvert år setter hver av oss til livs 75 kilo brødvarer. Det tilsvarer nesten to brød i uka.

Hvor mange kalorier er det i 2 brødskiver?

En brødskive har cirka 90 kalorier uten pålegg. Kaloriinnholdet i pålegget blir derfor avgjørende. Med litt majones og salami runder du fort 300 kalorier. Fet ost som brie og hvitost er eksempler på populært pålegg som gjør brødskiven til en kaloribombe.

Hvor mange knekkebrød til frokost?

Man kan selvfølgelig spise så mye at man legger på seg, men det er godt gjort. For å bli mett og få nok næring trenger ei aktiv jente 3-4 knekkebrød per måltid. Det er litt avhengig av hvilket pålegg du bruker. Om man har mer mettende pålegg som avokado eller makrell i tomat, så kan det holde med 2-3 knekkebrød.

Hvor mange knekkebrød er en skive?

Et knekkebrød er mindre i vekt enn en brødskive og sammen med mye fiber inneholder de dermed færre kalorier. Om man ønsker å spare inn på kalorier er knekkebrød ofte et godt valg. De vil mette godt. To knekkebrød tilsvarer ofte én skive brød.

Har knekkebrød mindre kalorier enn brød?

– Det er mer fuktighet igjen i brødet på grunn av høyere vanninnhold. Derfor ligger brød på rundt 250 kalorier per hundre gram, og knekkebrød på 350 kalorier per hundre gram. Men fordi et knekkebrød veier mindre enn en brødskive, vil det oftest være mer kalorier i en brødskive enn i et knekkebrød.

Kan man legge på seg av knekkebrød?

Takk for at du stiller spørsmål til ung.no! Knekkebrød er en matvare som inneholder veldig lite kalorier, man kan derfor spise kjempemange knekkebrød i løpet av en dag uten å legge på seg.

Hvilket brød er slankende?

Grovt brød gir deg stabilt blodsukker, og holder deg mett – lenge. Det er gull når du ønsker å ta kontroll over vekten! Mange nordmenn ønsker å gå ned i vekt, og mange nordmenn trenger også å gå ned i vekt.

Er Funkygine brød sunt?

Funkygine fiberbrød er et saftig og ekstra grovt brød som er naturlig rikt på kostfiber og har et høyt proteininnhold. Brødet har en grovhetsprosent på 93% og er nøkkelhullsmerket. Det er anbefalt at voksne bør ha et inntak av kostfiber på 25–35 g daglig.

Er grovt eller fint brød sunnest?

Grovt brød inneholder ikke bare mer fiber, men også mer vitaminer og mineraler enn brød laget av finmalt mel. Grovt brød gir dessuten jevnere blodsukker og metter bedre enn lyst brød. Skal du gå for sunnhet, bør du altså se på hvor grovt brødet er, ikke hva slags mel er laget av.

Hvordan regne ut kalorier i brød?

La oss helt hypotetisk si at hvert brød veier 800 gram. Da tar du 1812 kcal (totalt kcal pr brød) / 8 = 226 kcal pr 100 gram. Hvis du da skjærer opp ei brødskive på 35 gram, så tar du 226 * 0,35 = 79 kcal pr brødskive.

Hvor mye veier 1 skive brød?

En brødskive veier omtrent 35 gram, mens et knekkebrød veier omtrent 15 gram.

Leave a Comment