Hvor er Reisen til Julestjernen spilt inn?

Hvor er Reisen til Julestjernen spilt inn? Filmen ble spilt inn vinteren 1976. Store deler av filmen ble spilt inn på Akershus slott og festning og Norsk Folkemuseum i Oslo, mens utendørsscener ble tatt opp ved Savalen på Tynset, på Røros, Norefjell og Nannestad.

Filmen ble spilt inn vinteren 1976. Store deler av filmen ble spilt inn på Akershus slott og festning og Norsk Folkemuseum i Oslo, mens utendørsscener ble tatt opp ved Savalen på Tynset, på Røros, Norefjell og Nannestad.

Hvem spiller i den nye Reisen til Julestjernen?

I rollene
 • Sonja. Amalie Krogh Sundbø
 • Kongen og Julemannen. Håvard Bakke.
 • Heksen. Silya Nymoen.
 • Greven. Jakob Schøyen Andersen.
 • Nissefar. Ingar Helge Gimle.
 • Ole. Hans Magnus Rye.
 • Petrine. Benedicte Søreng.
 • Heksens datter, ensemble. Katarina Lund.

Hvor lang er Reisen til Julestjernen?

1 t 32 m
Reisen til Julestjernen / Lengde

Hvor er Reisen til Julestjernen spilt inn? – Related Questions

Kan julestjernen stå på om natten?

Nesten halvparten av oss lar elektrisk julepynt stå på om natta. – Det er unødvendig og kan være direkte brannfarlig. Det sier brannekspert i Frende Forsikring, Øystein Øren, i en pressemeling. Han viser fram en svidd adventsstjerne.

Hvorfor mister julestjernen bladene?

Julestjerner er ekstremt følsomme for kulde og bladene faller av dersom det blir under 15 grader i rommet. Julestjernen skal stå lyst og solrikt. Jorda skal helst være litt fuktig under hele blomstringstiden.

Hvor ble Reisen til Julestjernen 2012 filmet?

– MagicAir filmet helikoptersekvenser til “Reisen til Julestjernen” på to oppdagsdager i Rauma, Åndalsnes og på Bjorli.

Hva handler Reisen til Julestjernen?

Historien handler om unge Sonja, som lover kongen at hun skal finne julestjernen til ham, slik at han kan få tilbake datteren sin – prinsesse Gulltopp. Den slemme greven og den onde heksen vil på sin side ta over makten i landet, og for dem er det avgjørende at prinsessen ikke kommer tilbake.

Hvilket land kommer julestjernen fra?

Planten julestjerne, med Euphorbia pulcherrima som botanisk navn, kommer opprinnelig fra sentral Amerika. I høylandet der blomstrer planten naturlig når dagene blir kortere, rundt juletider. Aztekerne i det sørlige Mexico brukte i sin tid de røde bladene til å utvinne et rødt fargestoff brukt til tekstilfarging.

Hvor lenge kan julestjerna henge?

Hvor lenge skal julestjerna henge? Advendsstjernen eller julestjernen må minst henge til 6. januar – De hellige tre kongers dag, og tas ned innen 13. januar.

Hvordan steller man julestjernen?

Julestjerne – slik steller du den
 1. Vanning: Julestjernen er sensitiv mot for mye vann, det beste er å vanne lite og jevnlig.
 2. Lys: Julestjernen trives på et varmt sted med mye lys, men ikke i direkte sollys.
 3. Temperatur: Julestjerne er svært sensitiv for lave temperaturer, og bør beskyttes fra kulden under transport.

Når er det vanlig å ta vekk julepynten?

Ifølge norske juletradisjoner er onsdag 6. januar siste dag for å rydde ut juletreet og pynten. Trettende dag jul var fra gammelt av en av de store høytidsdagene i jula.

Hva på julestjerna er giftig?

Julestjerne. ​Julestjernen har fått et ufortjent dårlig rykte som en svært giftig plante. Vi regner julestjernen som en lite problematisk plante fordi den kun inneholder mildt irriterende plantesafter. Å ha smakt på en julestjerne er helt ufarlig.

Hvorfor dør julestjerne?

Hvorfor dør julestjerne? Julestjernen liker ikke å tørke ut, men «våte føtter» liker den enda mindre. Den reagerer spesielt følsomt når den har fått for mye vann. Da råtner røttene, bladene blir gule og faller av, og i verste fall vil julestjernen dø.

Kan man reagere på julestjerne?

4. Enkelte kan reagere på julestjernen, da den inneholder slimhinne- og hudirriterende stoffer. Løkblomster og blomster med sterk lukt kan også gi allergiplager. Velg gjerne allergivennlige blomster som asalea, ildtopp, julekaktus, alpefiol, peon, duftfrie roser og orkidé.

Hvordan ta stikling av julestjerne?

Slik ta du stiklinger av julestjerne

Start øverst, slik at planten kan venne seg til temperaturskiftet i passende tempo. Sett deretter stiklingene i jiffy-potter for å gi dem mulighet til å slå rot. Etter omtrent fire uker bør stiklingene ha utviklet røtter. Det er da tid for å plassere dem om i større potter.

Hvor lenge kan stiklinger stå i vann?

Merk! Stiklinger kan både settes rett i jord, og settes i vann. Det dannes røtter på begge måter, men kan være lettest å se at man får det til i vann. Det kan ta mellom 2 og 6 uker før røttene kommer.

Når er det best å ta stiklinger?

Våren er en perfekt tid for å ta stiklinger. Da skyter plantene nye friske skudd, og det øker sjansen for å lykkes. Røttene som etter hvert sprer seg i vannet blir en vakker del av det organiske uttrykket.

Hvor ofte må man vanne julestjerne?

Julestjernen er ikke glad i å bli “våt på beina”. Gi den litt vann et par ganger i uken, men aldri så mye at den blir gjennomvåt.

Hvilken stjerne er Betlehemsstjernen?

En populær teori er at Betlehemsstjernen var en samstilling av Jupiter og Saturn i stjernebildet Fiskene. Ved en samstilling av to planeter befinner de seg ved samme lengdegrad på himmelen.

Leave a Comment