Hvilket vaskemiddel til babyklær?

Hvilket vaskemiddel til babyklær? Hvilket vaskemiddel skal man bruke til å vaske babyklær? Bruk vaskemiddel uten parfyme, som Blenda Sensitiv. Blenda Sensitiv er fri for parfyme, tøff mot flekkene og skånsom mot huden. Ullklær må vaskes med spesialvaskemiddel utviklet for ullklær, som Milo.

Hvilket vaskemiddel skal man bruke til å vaske babyklær? Bruk vaskemiddel uten parfyme, som Blenda Sensitiv. Blenda Sensitiv er fri for parfyme, tøff mot flekkene og skånsom mot huden. Ullklær må vaskes med spesialvaskemiddel utviklet for ullklær, som Milo.

Hvilke klær skal man ikke bruke tøymykner på?

Tommelfingerregler for bruk av tøymykner:
 • Ikke bruk det på tøy som er vannavstøtende, pustende, eller lagd av teknisk membranmaterialeeller .
 • Forlenger varighet på fibrene i tøyet.
 • Gjør at tøyet lukter godt, bevarer farger lenger og reduserer statisk elektrisitet.

Hvordan vaske nytt babytøy?

Enten du kjøper nytt eller brukt, kan det være greit å vaske klærne før bruk. De fleste babyklær kan vaskes på 60 grader, men det er en myte at de må vaskes ved så høy temperatur. Følg i stedet vaskeanvisningen på plagget.

Hvilket vaskemiddel til babyklær? – Related Questions

Kan man bruke tøymykner på babyklær?

Dersom du bruker tøymykner godkjent for allergikere, kan du trygt gjøre det på babyens klær. Det er imidlertid en del barn som reagerer på parfymene og tilsetningsstoffene i en del produkter som er på markedet, så derfor har du nok hørt at det ikke anbefales.

Er det forskjell på tøymykner og skyllemiddel?

Tøymykner, eller skyllemiddel som det også heter, smører fibrene i klærne dine i vaskemaskinen – på samme måte som balsam pleier håret ditt. Det beskytter tøyet mot slitasje og gjør at klærne holder bedre på farge og fasong.

Hvordan vaske babyklær før bruk?

Til de alle minste kan det være lurt å vaske alle klær før de brukes. Nye klær kan av og til inneholde stoffer som de små kan reagere på, så for å være på den sikre siden kan det være lurt å la klærne få en runde i vaskemaskinen før bruk med et mildt vaskemiddel.

Hvordan vaske klær nybegynner?

Vi starter med det viktigste: Hvitt tøy skal ikke vaskes med fargede plagg.

Sorter klesvasken din

 1. En til 60 graders vask (undertøy, sengetøy og håndklær),
 2. En til ull.
 3. En til hvite og lyse farger.
 4. En til farget tøy.
 5. Har du lite plass bør du prioritere de viktigste: En til farget og en til hvit vask.

Hvorfor må babyklær vaskes?

HUSK: alt nytt babytøy og sengetøy MÅ vaskes før bruk! Dette for å fjerne kjemikaler etter produksjonsprosessen, og støv fra butikk og transport, som alle kan være allergifremkallende.

Skal man vaske nye klær?

De nye plaggene dine ser helt rene ut, så hvorfor ikke bare ta de i bruk med en gang? Svaret er at de bør vaskes for å fjerne uønskede kjemikalier i plagget som kan gi allergiske reaksjoner, utslett og kløe. Derfor bør alle nye plagg vaskes før de taes i bruk – særlig de som sitter tett på kroppen.

Kan man ha babyklær i tørketrommel?

Med mindre det står spesifikt på vaskeanvisningene, er det ingen grunn til å unngå å ha babyklærne i tørketrommelen.

Blir klær rene på 30 grader?

Vi pleide å tro at klær trenger å vaskes på 40° for å bli ordentlig rene. Vitenskapelig testing hos Forbruksforskningsinstituttet SiFO viser at dette er feil – med gode vaskemidler er klesvask på 30° like bra. Ved å senke temperaturen på vaskevannet varer klærne mye lenger!

Hvordan vaske babyull?

MASKINVASK. Ullklær fra Nøstebarn kan vaskes på et godt ullprogram. Bruk maksimalt 30°C på temperatur og ikke mer enn 800 omdreininger på sentrifugering (ullfleece holder seg mer fluffy uten sentrifugering). Vi anbefaler å bruke en naturlig ullsåpe som er beregnet for plagg i ubehandlet ull.

Hvordan få bort gule flekker på babyklær?

Hvordan bruke sitronsåpe:
 1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann.
 2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte.
 3. Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge et par timer så såpen får virke.
 4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent.

Hvordan vaske klær med avføring?

Spytt, oppkast og avføring

Spyl derfor klærne så godt som mulig på forhånd, og vask de skitne plaggene separat på så høy temperatur som mulig – helst over 60 grader.

Skal strikkeplagg vaskes før bruk?

Vask gjerne plagget før du tar det i bruk, så vasker du bort all smuss fra produksjon, spinnolje og overskuddsfarge. Slipper ulla overskuddsfarge bør du tilsette en klunk eddik i siste skyllevann. Ikke vask ullplagg oftere enn helt nødvendig. Luft gjerne plagget ofte, og gjerne i fuktig vær.

Hvor ofte vaske sokker?

Sokker: Vaskes etter hver gang de har blitt brukt. Undertøy: Vaskes etter hver gang de har blitt brukt. Strømpebukse: Håndvaskes etter hver gang de har blitt brukt.

Skal sengetøy vaskes på vrangen?

Vask alltid sengetøy på vranga for å bevare farger og kvalitet. For å redusere nupper og minimere slitasje bør du unngå å vaske sengetøy sammen med grove stoffer. Selv om håndklær også skal vaskes på 60 grader, kan det grove stoffet i håndklær slite på fibrene i sengetøyet.

Leave a Comment