Hvem har stemmen til Solan i Flåklypa?

Hvem har stemmen til Solan i Flåklypa?
Solan Gundersen/Stemme av

Solan Gundersen/Stemme av

Hvem fant opp Flåklypa?

Artikkelstart. Flåklypa er navnet på et humoristisk oppdiktet norsk bygdesamfunn i Kjell Aukrusts forfatterskap, bebodd av en rekke karikaturaktige figurer.

Hvem skapte Flåklypa karakterene?

Flåklypa Tidende er en fiktiv avis, forfattet og tegnet av Kjell Aukrust. Avisen dekket et fiktivt Norge bebodd med et bredt utvalg karikaturaktige personer fra det meste av landet. Disse karakterene ble alle skapt i avisspalten «Våre Duster» i Mannskapsavisa fra 1954 til spalten ble avsluttet i 1963.

Hvem har stemmen til Solan i Flåklypa? – Related Questions

Hvor mye kostet det å lage Flåklypa?

Filmen har et budsjett på 25 millioner kroner og av dem går rundt to tredjedeler til dukker, modeller, landskaper og til selve filmingen. Det er et nokså normalt beløp for en film i Norge, men når Hollywood lager slike filmer koster de gjerne ti ganger så mye.

Hva sier Solan i Flåklypa?

Solans faste replikk er “Dra meg baklengs inn i fuglekassa!” Solan på sin elskede trehjulsmoped! Solan er en fugl av rasen “antropomorf skjære” og ble ruget ut av egget i et ospetre nær elven Glomma.

Hva betyr navnet Solan?

Et guttenavn av norrøn opprinnelse. Solan var på sitt mest populære i 2007. Betydning: norrøn:ukjent betydning, kanskje av et gammelt ‘solvin’: hjemmets venn kanskje som gresk Solon: klok(brukt i Hedmark og Sør-Trøndelag).

Hvordan dyr er Solan?

Solan er en antropomorf skjære, som opptrer i flere bøker fra 1966 til 1983 og i dukkefilmen Flåklypa Grand Prix (1975); først sammen med fjøsnissen Nystumoen, etterhvert sammen med det nervøse pinnsvinet Ludvig.

Hvor bor Reodor Felgen?

Reodor Felgen er en fri og uavhengig mann med mer sans oppfinnelser enn for kundekretsen. Han er sykkelreperatør og bor oppå Flåklypatoppen sammen med Solan Gundersen og Ludvig.

Hvor står bilen fra Flåklypa?

Il Tempo Gigante er en racerbil kjent fra filmen Flåklypa Grand Prix fra 1975, som også var min første film jeg så på kino. Bilen er bygget i full og kjørbar størrelse og har stått utstilt i 30 år i Hunderfossen familiepark.

Hva slags dyr er Ludvig?

Ludvig er en fiktiv figur i moldvarp/piggsvinskikkelse, utformet av den norske forfatteren Kjell Aukrust. Ludvig opptrer i flere bøker av forfatteren, hvor Aukrust i en petit-kåserende dagbokaktig sjanger skriver om hverdager og livets store spørsmål: først Ludvig (1977) og Guttene på broen (1983).

Hvilken dialekt snakker de i Flåklypa?

– Jeg ser på originalfilmen som et godt grunnlag, en inspirasjon, et godt springbrett, svarer Kari-Ann Grønsund som har stemmen til Solan Gundersen. Hun forklarer at alle stemmene i de to nye dukkefilmene snakker alvdaldialekt og tilhørende dialekter, noe som ikke var tilfelle i filmen fra 1975.

Hva betyr navnet Flåklypa?

Navnet Flåklypa kommer av at Bøverdalen sør for gården Flå smalner inn til et elvegjel med store steiner der bøndene i eldre tid risikerte å bli sittende fast når de trakk høylasset sitt på isen – de ble sittende fast i «klypa».

Hvor lang tid tok det å lage Jul i Flåklypa?

Nå er det blitt en helaftens animasjonsfilm: Solan og Ludvig — jul i Flåklypa . Men sånt tar tid. Litt over to år – fra august 2011 til oktober i år – har produksjonen tatt.

Hvor ligger Flåklypa i filmen?

Virkelighetens Flåklypa er et ganske så lite tettsted i Bøverdalen i Oppland. Lite minner om det vi kjenner fra den folkekjære filmen Flåklypa Grand Prix, men lokalhistoriker Jorunn Kvale mener den ordentlige Flåklypa er det fineste som finnes.

Hva heter fjellet i Flåklypa?

Flåklypatoppen er det høye fjellet i Flåklypa der Reodor Felgen, Solan Gundersen og Ludvig bor.

Hva slags dyr er Solan i Flåklypa?

Solan Gundersen er ein figur frå forteljingane til Kjell Aukrust om livet i Flåklypa. Solan er ei skjor og er morgonfugl, nonchalant og vart ruga ut av egget i eit ospetre nær Glåma.

Hvem har skrevet musikken til Flåklypa?

Den danske komponisten Bent Fabricius-Bjerre er død, 95 år gammel. FOLKEKJÆR: Bent Fabricius-Bjerre komponerte musikken til den folkekjære filmen Flåklypa Grand Prix. Artikkelen er mer enn to år gammel. Bent Fabricius-Bjerre, en av Danmarks mest kjente komponister har gått bort.

Leave a Comment