Hvem er mannen til Frøya?

Hvem er mannen til Frøya? Frøya er gift med Od. Han dro ut på en lang reise, og Frøya gråt tårer av rødt gull av savn og dro ut for å lete etter ham. På denne reisen brukte hun flere forskjellige navn, som Mardoll, Horn, Syr og Gjevn.

Frøya er gift med Od. Han dro ut på en lang reise, og Frøya gråt tårer av rødt gull av savn og dro ut for å lete etter ham. På denne reisen brukte hun flere forskjellige navn, som Mardoll, Horn, Syr og Gjevn.

Hvem er sønnen til Odin?

Odins familie

Med gudinnen Jord har han sønnen Tor. Med Rind fikk han Våle, og med Grid fikk han Vidar. Andre sønner er Ty, Brage og Hod.

Hvor kommer navnet Frøya fra?

Frøya (kommune)
Frøya
LandNorge
FylkeTrøndelag
Statuskommune
Innbyggernavnfrøyværing

Hvem er mannen til Frøya? – Related Questions

Hvem var inni Frøya?

Hun fikk terningkast fire av både VG og folket, men Frøya var ingen proffsanger. Bak masken var NRK-profil Ingrid Gjessing Linhave. En tredje deltager måtte i kveld forlate «Maskorama» og avsløre sin sanne identitet.

Hvor mange i Norge heter Frøya?

1004 personer har dette navnet. I 2018 var Frøya på 95. plass over de mest populære navnene gitt til jenter.

Hvor mange katter hadde Frøya?

Flere kjente viking-katter

– Kjærlighetsgudinnen Frøya hadde to katter som trakk vognen hennes. Og da Tor besøkte Utgard og forsøkte å løfte Utgard-Lokes katt, viste det seg å være Midgardsormen som selv ikke Tor greide å løfte, sier han.

Hva heter kattene til Frøya?

I en kilde står det at Frøya har en vogn som blir trukket av to hannkatter, Kælinn og Brundr. Andre navn som er nevnt er Trjegul (tre-gull, altså rav) og Bygul (bie-gull, altså honning), men navnene deres er ikke nedtegna i historiske kilder.

Hvor er Frøya?

Frøya ligger ute i havet vest for innløpet til Trondheimsfjorden, og kommunen omfatter den store øya Frøya (Fast-Frøya), 152 kvadratkilometer, og flere tusen mindre øyer og holmer i øygruppa Froan, som strekker seg til Halten, 50 kilometer i nordøst og til Sula, 15–20 kilometer i nordvest.

Hva gjorde Frøya?

Frøya er glad i kattar og vognene hennar blir trekt av mange kattar. Når tapre krigarar døyr på slagmarka vel Odin halvparten av dei for å bli med han til Valhall, og Frøya vel ut den andre halvparten som blir med henne til Folkvang.

Hadde Tor barn?

Tor er sønn av Odin og jotunkvinnen Jord også kalt Fjorgyn og Lodyn. Han er gift med Siv, sammen med henne har han datteren Trud, som betyr styrke og han er stefar til Sivs sønn Ull. Tor har også sønnen Mode som betyr mot og sinne, og med jotunkvinnen Jarnsaksa har han sønnen Magne, som betyr kraft.

Hva er det å se på Frøya?

Om du ønsker å utforske Frøya så er det et hav av muligheter til opplevelser. Frøya har et flott turterreng med mange forskjellige løyper og øya er godt egnet for sykkelturer. I øyrekka er det muligheter for pub til pub runde i særegne puber, havrafting på storhavet, overnatting på fyr, havfiske eller kajakkpadling.

Hva er Freya?

Freya (ca. 2016–2022) var en hvalross, et hunndyr, som i 2019, 2020, 2021 og 2022 ble observert i flere land rundt Nordsjøen og som fikk stor oppmerksomhet i media. Hvalross lever vanligvis ved iskanten og blant drivisen i Arktis. Freya var gjenkjennelig ved en hvit flekk ved nesen og et arr på venstre luffe.

Hva het bror til Frøya?

Frøy er sønn av Njord og bror av Frøya. De tre er av gudeslekten vaner, men regnes med blant æsene.

Hvordan døde Freya?

Hvalrossen Freya var frisk, og døde momentant ved avliving. Det viser obduksjonsrapporten fra Veterinærinstituttet. Freya ble avlivet 14.

Er Freya avlivet?

14. august sender Fiskeridirektoratet ut en pressemelding hvor de skriver at hvalrossen Freya er avlivet. – Beslutning om avliving ble tatt etter helhetsvurdering der vi kom frem til at menneskers liv og helse kunne komme i fare, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen.

Leave a Comment