Hvad kan jeg sy?

Hvad kan jeg sy? stofservietter, puder, tasker, punge og pynt med stof. Blandt de populære idéer er blandt andet kurve i læderpapir, fødselsdagskort og punge med overtræksknapper. Klik ind på den enkelte idé for at få en vejledning til syning af emnet. Fødselsdagskort med påsyede detaljer.

stofservietter, puder, tasker, punge og pynt med stof. Blandt de populære idéer er blandt andet kurve i læderpapir, fødselsdagskort og punge med overtræksknapper. Klik ind på den enkelte idé for at få en vejledning til syning af emnet. Fødselsdagskort med påsyede detaljer.

Hvordan syr man en kjole?

 1. step: Klip alle delene. Start med at klippe alle delene.
 2. step: Sy toppen/del A. Læg dine to dele A ret mod ret (ret=den side der skal være udad, når kjolen er færdig).
 3. step: Forbered skørte-delene. Læg de to B-dele sammen ret mod ret.
 4. step: Rynk skørtedelene og saml kjolen.
 5. step: Lav stropper.
 6. step: Fastgør stropperne.

Hvor mange meter stof til en kjole?

Jakker, bluser, skjorter, kjoler: længde + sømrum (3–7 cm) + ærmelængde + sømrum (3–7 cm). Bukser: Bukselængde + (25–30 cm). Nederdele: Længde + (10–15 cm).

Hvad kan jeg sy? – Related Questions

Er det svært at sy i satin?

Det er uden tvivl sværere at sy i satin, end det er i mange andre metervarer. Men du bliver mindst lige så tilfreds med resultatet, når bare du har øvet dig lidt.

Hvilket stof er bedst til kjoler?

Den, der kan lide tøjet specielt behageligt og til at ånde i, vælger et vævet bomuldsstof eller en bomuldsjersey til sit næste syprojekt. Din nye kjole eller tunika bliver finere og mere flydende, hvis den sys af Viskosejersey, Crêpe, Chiffon eller Silke.

Hvordan syr man tøj i hånden?

Man starter ved at føre nålen igennem stoffet fra bagsiden, så knuden ikke er synlig. Og man starter selvfølgelig helt yderst i den ene side af det hul der skal lukkes. Så stikker man nålen ned i stoffet i den modsatte side, lige overfor, og op et par millimeter fremme.

Hvordan lærer jeg at sy?

LÆR AT SY indeholder en guide til måltagning, stof, redskaber og de mest grundlæggende syteknikker. Her er både mønstre på hele projekter og en række upcyclings-projekter, hvor man syr en rulamsfrakke fra genbrugsbutikken om til perlebroderede skindluffer til hele familien og en striksweater om til en smart vest.

Hvordan syr man elastik i kjole?

Alt du skal bruge er:

Ved at sy et skråbånd på indersiden af kjolen og bruge det som en løbegang for en elastik, kan du give kjolen et mere afslappet look. Elastikken holder kjolen tæt ind til kroppen. I en kjole med løs pasform vil det give en bluse-effekt.

Hvad er Smocksyning?

Hvad er smocksyning. Det er kort sagt rynkning ved hjælp af elastiktråd som undertråd. Og når du så syr flere paralelle sømme på den måde, opstår det man kalder smocksyning.

Hvordan syr man i elastisk stof?

Der findes forskellige typer sømme, som du kan bruge, når du syr i strækstof. Du bør undgå at sy med en ligeud-søm, som du fx bruger til fast stof. Den vil hurtigt knække, når du begynder at bruge dit tøj. De bedste sømme til at sy i jersey-stof er enten en søm, der ligner et lyn, eller et meget smalt og kort zigzag.

Hvordan laver man smock?

Smocksyning kan laves på symaskinen ved at sy med elastiktråd i spolen og almindelig sytråd som overtråd. Man får derved stoffet til at rynke, og samtidigt forbliver det elastisk.

Hvordan syr man elastik i en nederdel?

Fremgangsmåde:
 1. Klip eller skær stoffet i i den ønskede højde.
 2. Overlock toppen af nederdelen.
 3. Overlock siderne sammen og stryg syningen.
 4. Læg nederdelens bund op: fold kanten 1 cm op og pres.
 5. Mål omkredsen af taljen.
 6. Zigzag elastikken sammen flere gange (ret mod ret).

Hvordan syr man en nederdel til børn?

syr man til et barn, laver man bare en mindre rektangel. Min nederdel har synligt elastik i livet, men man kan nemt sy en pæn linning, sådan at elastikken ikke er synlig.

Du skal bruge

 1. Stof – Jersey eller vævet viscose er særligt velegnet.
 2. Bredt elastik (mit er 5 cm)
 3. Kridt.
 4. Saks.
 5. Målebånd.
 6. Evt. opsprætter.

Hvordan syr man en nederdel?

Sy elastikken fast på vrangsiden (indersiden af nederdelen) med zig-zag. Husk at tilpasse undervejs, så stoffet fordeles jævnt på elastikken ved at “krølle” stoffet eller strække elastikken mens du syer. 4. Buk elastikken een gang indad og sy en omgang mere oveni samme syning, også i zig-zag.

Hvordan syr man i tyndt stof?

Især når du syr i tynde stoffer, er det bedre at starte ca. 0,5-1 cm inde fra kanten og derefter sy 3-4 baglæns sting til kanten af materialet. Dette har også den fordel, at det samtidig sikrer sømmens start.

Hvor lang skal en nederdel være?

brede lægge, kan du med fordel gå efter en nederdel eller kjole, der slutter lige over knæet. Det får den nederste del af benet til at syne lettere. Har du korte ben, er en længde lige under knæet flot. Kombinerer du med en høj talje og en hæl, ser benene straks længere ud, end de er.

Hvordan syr man hjørner på en hynde?

DIY: Afrundede hjørner
 1. Start med at opmåle hyndens højde.
 2. Klip et topstykke (firkant) af stof som passer med hyndens mål, læg 1 cm til på hver side til sømrum.
 3. Læg båndet langs kanten af det firkantede stykke stof. (
 4. Klip derefter spidsen af af det firkantede stykke stof af.
 5. Sæt bagstykket på ret mod ret.

Leave a Comment