Hva kan være årsaken til oppblåst mage?

Hva kan være årsaken til oppblåst mage? Matintoleranse. Når det gjelder matintoleranse som fører til oppblåst mage, er intoleranse mot gluten, laktose og melkeprotein de vanligste årsakene. — Likevel kan folk ha andre matintoleranser som gir dem oppblåst mage. Dersom du mistenker at du har en matintoleranse kan det være lurt å sjekke dette hos legen.

Matintoleranse. Når det gjelder matintoleranse som fører til oppblåst mage, er intoleranse mot gluten, laktose og melkeprotein de vanligste årsakene. — Likevel kan folk ha andre matintoleranser som gir dem oppblåst mage. Dersom du mistenker at du har en matintoleranse kan det være lurt å sjekke dette hos legen.

Kan oppblåst mage være farlig?

Kan oppblåst mage være symptom på noe alvorlig? Det er som regel ikke farlig å være litt oppblåst, og tilstanden er vanligvis forbigående. Men hvis du er svært ofte plaget, har mye smerter og kvalme, blødninger, vekttap eller feber, mener Audun at du bør kontakte lege.

Hva hjelper mot luft i magen barn?

Unngå kraftig, fet eller sterk mat. En brødskive eller en yoghurt kan være gode alternativer. Prøv å få barnet til å spise sakte og sitte i ro en stund etter maten. Ved luftplager kan det hjelpe å bevege seg og legge en varmeflaske på magen.

Hva kan være årsaken til oppblåst mage? – Related Questions

Hvordan oppdage cøliaki hos barn?

Tenk gjerne på cøliaki dersom barnet ditt har ett eller flere av disse symptomene:
 1. Uforklarlige magesmerter.
 2. Periodevis/langvarig diaré
 3. Kronisk forstoppelse.
 4. Følelse av oppblåsthet/luft i magen.
 5. Kronisk jern- og vitaminmangel.
 6. Sliten og sutrete.
 7. Manglende vektøkning.
 8. Vekttap.

Kan luft i magen være tegn på kreft?

Luft i tarmen, følelse av å være oppblåst kan forårsakes av at tarmen holder på å gå tett. Magesmerter kan oppstå dersom en svulst blokkerer tarmpassasjen slik at avføring og luft får problemer med å passere. Cirka 20 prosent av all kreft i tykktarm/endetarm starter med akutte smerter og tarmslyng (ileus).

Hva kan man ta mot luft i magen?

Ved kortvarige plager finnes det reseptfrie legemidler og andre produkter som kan forsøkes: Silikonforbindelser som Minifom*, Imogas* og Dulcogas kan forsøkes ved luftplager. Et annet alternativ er Benegast Redugas, som i tillegg inneholder melkesyrebakterier.

Hva slags mat hjelper mot luft i magen?

Luftsmerter
 • Øk fiberinnholdet i kosten gradvis.
 • Unngå bønner, erter, løk, kål, rosenkål og blomkål.
 • Kullsyreholdig drikke og fruktsafter som inneholder mye fruktose, spesielt eplejuice, kan gi økt luft i mage/tarm.
 • Kokte grønnsaker og frukt tåles ofte bedre enn rå

Hva kan man gjøre når man har luft i magen?

Hva kan du gjøre selv?
 1. Forsøk å redusere fiberrike matvarer og kosttilskudd som inneholder mye periode.
 2. Spis mindre fet mat. Fete matvarer forlenger tiden det tar å tømme magen som gjør at du føler deg mer oppblåst.
 3. Spis mindre porsjoner og spis sakte.
 4. Regelmessig mosjon og røykeslutt hjelper på fordøyelsen.

Hvor lenge kan man ha luftsmerter?

Oppsøk lege om ikke luftsmertene går over

– Dersom luftsmertene varer utover noen dager, kan det være fornuftig med vurdering hos lege. Man bør i så måte skjele til mageknipets omfang og styrke, sier Sandvold Olsen.

Hvordan føles oppblåst mage?

Oppblåst mage kan gi følelsen av at magen er stor og veldig full, spesielt etter et måltid. Det er dette mange omtaler som “foodbaby”. Man opplever også gjerne luftplager. Det kan være vanskelig å vite hva som er luftplager og hva som bare er vanlig luftavgang.

Hva lindrer luftsmerter?

Fysisk aktivitet og regelmessige måltider kan hjelpe til med å redusere luftplagene. Unngå også matvarer du reagerer på og som kan gi deg luftplager.

Hva skal man spise for å unngå oppblåst mage?

En kaliumrik kost kan hjelpe deg med å skille ut den overflødige væsken og du vil unngå en oppblåst mage. Matvarer som er rike på kalium er blant annet bananer, mandler og avokado. Nå skal du ikke være redd for å drikke vann fordi vann motvirker faktisk at du får store væskeansamlinger i kroppen.

Er banan bra for magen?

Bananer inneholder også mye fiber, som har en stabiliserende virkning på fordøyelsen. Den kan hjelpe mot forstoppelse og diare ved å gjenskape en god bakterieflora.

Er yoghurt bra for magen?

Alle typer yoghurt er laget med melkesyrebakterier som syrner melken. Alle typer melkesyrebakterier kan ikke overleve i det sure miljøet i magesekken. Derfor er for eksempel Biola naturell yoghurt tilsatt spesielle probiotika-bakterier gir gunstig effekt på bakteriefloraen i tarmen.

Er Biola bra for magen?

I Norge har vi for eksempel surmelken Biola, tilsatt melkesyrebakterier som skal være bra for magen ved å stimulere immunforsvaret, holde styr på uønskede mikroorganismer og bedre fordøyelse og næringsopptak.

Leave a Comment