Hva kan man skrive på et morsdagskort?

Hva kan man skrive på et morsdagskort?
Klassisk tekst på morsdagskortet

Gratulerer med morsdagen!
Håper du får en fantastisk morsdag!
Av alle mammaene i hele verden er jeg glad for at DU er MIN!
Gratulerer på morsdagen, mamma!
Glad i deg, mamma!
I dag tar vi oppvasken.
Kjære mamma, vi digger deg!
En stor klem til deg fordi du holder ut med oss.

Klassisk tekst på morsdagskortet
  • Gratulerer med morsdagen!
  • Håper du får en fantastisk morsdag!
  • Av alle mammaene i hele verden er jeg glad for at DU er MIN!
  • Gratulerer på morsdagen, mamma!
  • Glad i deg, mamma!
  • I dag tar vi oppvasken.
  • Kjære mamma, vi digger deg!
  • En stor klem til deg fordi du holder ut med oss.

Hvordan skrive gratulerer?

Når vi skriv det slik med ei setning, er det lett å sjå at verbet gratulere må stå i presens, altså ende på -er. I uttalen fell r-en bort mange stader i landet, men når ein skriv, blir det rette altså Gratulerer! Ordet er med i den kjende fødselsdagssongen av Margrethe Munthe.

Hva kan man kjøpe til morsdagen?

hva kan man egentlig gi i morsdagsgave? Jo, du kan for eksempel gi et smykke, blomster, noe hjemmelaget, sjokolade eller spandere en flott middag på restaurant.

Hva kan man skrive på et morsdagskort? – Related Questions

Skal det være komma etter Gratulerer med dagen?

I følge Språkrådet er det underforstått et subjekt: Vi/jeg gratulerer med dagen. I denne setningen skal verbet gratulerer stå i presens. Så: Det skal være komma i setningen “Gratulerer med dagen, Ola”.

Hva betyr ordet gratulerer?

Gratulere er å ønske til lykke, å lykkønske.

Hvordan oppstod farsdag?

Sonora Smart Dodd fra Washington er den som har fått æren for å ha innstiftet farsdagen. Hun begynte å feire dagen i 1909 for å ære sin far, William Smart, en veteran fra borgerkrigen. Hun skal ha fått ideen til en Father’s Day etter å ha hørt en Mother’s Day-preken i 1909.

Hvorfor er det morsdag?

Da mor Jarvis døde i 1905, arrangerte Anna Marie Jarvis en minnemarkering for sin mor året etterpå, samtidig som hun jobbet med å få på plass en offisiell minnedag for mødre. 12. mai 1908 ble den første morsdagen feiret.

Hvilke blomster til morsdag?

Grønne gaver til morsdag

Om du vil gi bort blomster som holder lenge, er potteplanter et godt alternativ. Orkidéer er romantiske og elegante, og kan blomstre i månedsvis. Roser i potte, hortensia og andre blomstrende potteplanter er også fine å gi bort.

Hvem oppfant farsdag?

Den første kjente feiringen av farsdag i USA kan spores tilbake til 1907, men det er Sonora Smart Dodd i Spokane, Washington, som har fått hovedæren for å innføre feiringen til de bredere lag av befolkningen.

Hvor tid er morsdag 2022?

Morsdagen er en hedersdag for mødre, som feires på varierende dato i forskjellige land. I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar, det vil si søndag 13. februar i 2022, og søndag 12. februar i 2023.

Er morsdag helligdag?

Morsdag er ikke en offentlig fridag i Norge, men ettersom den alltid faller på en søndag er skoler, bedrifter og de fleste butikker stengt.

Kva dato er farsdag?

Farsdag på søndag 13. november 2022 er ikke en offentlig fridag. Ordinær åpningstid for søndager i Norge. På farsdag er det vanlig å gjøre stas på fedre i hele landet.

Hvorfor har vi morsdag og farsdag?

Historien bak farsdag

Farsdagens historie går tilbake til 1910. Morsdagen har derimot vært feiret siden midt på 1800-tallet. Tradisjonelt var mødre hjemmearbeidende, og derfor var det viktig å markere at arbeidet i hjemmet, selv om det var mindre synlig og mindre verdsatt enn fars arbeid ute, ble satt stor pris på.

Når begynte morsdag?

På slutten av 1800-tallet ble morsdagen et resultat av engasjement fra religiøse organisasjoner i USA, og dette ble starten på feiringen slik vi kjenner den i dag. Den første morsdagen i Norge ble feiret i et metodistkirke i Bergen 9. februar 1919.

Hvor ti er det morsdag?

I Norge feirer vi morsdagen den andre søndagen i februar. Hos oss var dette til å begynne med et konsept arrangert av religiøse organisasjoner, men fra og med 1918 fikk dagen gjennomslag som offentlig, årlig begivenhet i Norge.

Når har Sverige morsdag?

Når markeres Morsdag andre år?
ÅrstallUkedagDato
2019søn26. mai
2020søn31. mai
2021søn30. mai
2022søn29. mai

Når er morsdag og Valentine?

Søndag 14. februar 2021 er det både morsdag, Valentinsdag og fastelaven. Tre gode grunner til å feire familien og de du elsker.

Leave a Comment