Hva kan man gjøre på fest?

Hva kan man gjøre på fest? Gjerne snakker man med kjente og ukjente, synger, danser, en kan møte folk en er interessert i og kanskje flørte litt, drikke alkohol om man ønsker det og ellers bare kose seg og være sosial. På fester er det gjerne flere som har med seg alkohol. Det er også mange som ikke har med seg noe, og som dermed ikke drikker.

Gjerne snakker man med kjente og ukjente, synger, danser, en kan møte folk en er interessert i og kanskje flørte litt, drikke alkohol om man ønsker det og ellers bare kose seg og være sosial. På fester er det gjerne flere som har med seg alkohol. Det er også mange som ikke har med seg noe, og som dermed ikke drikker.

Hvor mye er det vanlig å drikke på fest?

Hvor mye drikke skal du beregne per person?
 • Vin: 1-2 glass per person og 6-7 glass per flaske.
 • Øl, sider, alkoholfritt: 1-2 glass per person.

Hvordan å være en god vert?

Hvordan bli den perfekte vertinne – 5 gode råd
 1. Skap forventinger. Send ut invitasjoner i god tid.
 2. Forberedelser er viktig! – Klargjør det meste dagen før.
 3. Ta imot dine gjester med et smil.
 4. Ha kontroll over festen – kjør stil – forbered musikk.
 5. Introduser gjestene for hverandre.

Hva kan man gjøre på fest? – Related Questions

Hvordan planlegge en fest?

Slik blir festen din den alle snakker om
 1. Planlegg på forhånd.
 2. Budsjett kan være smart.
 3. Skap den riktige stemningen.
 4. Velg en smart meny.
 5. Sjekk om gjestene har spesielle behov.
 6. Gjør klart så mye du kan på forhånd.
 7. Velg musikk med omhu.
 8. Ikke glem lyssetningen.

Hva skal serveres først?

Send kjøttet sist!

Med en omvendt rekkefølge kommer grønnsakene først, etterfulgt av poteter, saus og kjøtt. På den måten er det mindre plass til kjøttet og mer plass til tilbehøret.

Hva kan jeg servere på jentekveld?

En jentekveld skal ikke være et etegilde, men det er godt med noe enkelt å spise. Miks sammen en gryterett, kyllingsalat, ost og kjeks eller noe annet lettvint. Chips, godteri, grønnsaker og dip eller annet snacks kan gjerne stå fremme hele kvelden.

Hvordan legge bestikket når du er ferdig?

Dersom du skal gå og hente en ny porsjon bør du aldri legge det brukte bestikket på bordet, det skal ligge igjen på tallerkenen. Når du har avsluttet måltidet legger bestikket fin sammen på høyre side på tallerkenen. Omtrent i samme posisjon som “klokken ti på halv fem”.

Hva er enkel servering?

Sånn mat man spiser der og da, mant renger ingen tallerken.

Hvilke matvarer har best før?

Best før“-datoer brukes på de fleste matvarer, som blant annet tørrmat, egg, ost, meieriprodukter og enkelte hele kjøttstykker.

Hvordan servere riktig?

Når maten serveres på tallerkenen, gjøres det alltid fra høyre side. Det skyldes at den som sitter ved bordet, trolig er høyrehendt. Men mat fra fat skal serveres til den sittende på venstre side, slik at vedkommende enkelt kan forsyne seg med høyre hånd.

Hva betyr best før på matvarer?

Best før“: «Best før» viser hvor lenge matvaren holder seg uten å tape sin forventede kvalitet eller spesifikke egenskaper i uåpnet forpakning. De fleste matvarer skal merkes med “best før…” eller “best før utgangen av…”. .

Hva går tallerkenmodellen ut på?

Kort fortalt sier tallerkenmodellen til myndighetene at du bør legge opp hvert måltid slik at proteinkilden (kjøtt, fisk, egg) dekker 1/3 av tallerkenen, potet/pasta/ris dekker 1/3 og den siste 1/3 utgjøres av salat eller grønnsaker.

Hvordan varme opp tallerken?

Varme tallerkener. Visste du at du har en fancy tallerkenvarmer på kjøkkenet? Plasser to til tre tallerkener med litt vann i mellom inn i mikrobølgeovnen. 30 sekunder på full styrke skal være nok til å få varme tallerkener, og middagen holder seg lenger varm og delikat.

Hvor mye av tallerkenen skal være grønn?

Halvparten grønttallerkenen

Start i dag – en god huskeregel er å fylle halve tallerkenen med grønnsaker, frukt og bær til alle måltider. Grønnsaker, frukt og bær inneholder mye fiber, vitaminer og vann, men få kalorier.

Hva er normal størrelse på middagstallerken?

En middagstallerken er den tallerkenen som oftest er størst på bordet og som derfor gir det største inntrykket. Den klassiske middagstallerkenen har et mål på 27-29 cm i diameter.

Hva er forskjellen på fat og tallerken?

Noen steder i Norge (særlig på Vestlandet) benyttes også ordet fat i stedet for asjett eller spisetallerken som en del av dagligtalen. Andre steder brukes ordet fat kun i betydning av en større tallerken for distribusjon av mat til mindre enheter hvor maten fortæres.

Hvordan bære tallerken?

Én tallerken: Tallerkenen bæres mellom tommel og pekefinger. De andre fingrene holder tallerkenen. Tommelfingeren plasseres på tallerkenens kant og ikke på tallerkenen.

Hvordan legge bestikk på tallerken?

En god huskeregel er at kniven skal legges til høyre for tallerken med skjæresiden inn og gaffelen på venstre side av kuverten. Dersom spiseskje skal brukes under måltidet skal spiseskjeen legges ved siden av kniven på høyre side. Dersom det skal serveres suppe til forrett skal spiseskjeen altså legges ytterst.

Skal bestikket stå opp eller ned i kurven?

Skaftet opp for sikkerhet

Av sikkerhetsmessige grunner bør bestikket plasseres med skaftet opp. Det vil si at den delen av bestikket som er i kontakt med munnen, plasseres ned i bestikkurven.

Leave a Comment