Hva kan jeg strikke av bomullsgarn?

Hva kan jeg strikke av bomullsgarn?

Bukser.
Cardigans og jakker.
Gensere og bluser.
Halser.
Hansker og votter.
Hodeplagg.
Kjoler og skjørt.
Ponchoer.

  • Bukser.
  • Cardigans og jakker.
  • Gensere og bluser.
  • Halser.
  • Hansker og votter.
  • Hodeplagg.
  • Kjoler og skjørt.
  • Ponchoer.

Hva slags garn til hekling?

Garn av polyakryl og polyester er kunstigt fremstillt, og det er derfor et godt valg hvis du f. eks er allergisk overfor de naturlige fibrene i bomull og ull. Garnet er velegnet til både strikking, hekling og veving, og det fås i mange flotte og klare farger.

Hvordan er Viking garn?

Beskrivelse. Viking garn – Bambino er et utrolig mykt og flott garn som består av 50% bomull og 50% ekte bambus. Garnet egner seg meget godt til baby, barn og voksne. Garnet er spunnet og tvunnet på en meget spesiell måte, som gir plaggene både stabilitet og godt volum i strikkeplagg.

Hva kan jeg strikke av bomullsgarn? – Related Questions

Hvilket garn er best til islender?

Islender er et tradisjonelt mønster som var en favoritt blant mange arbeidere. Den ble gjerne strikket i godt ullgarn for å holde både skogsarbeideren og fiskeren varm på jobb. I dag er det mange som velger litt tynnere garn, og gjerne moderne ullgarn som kan vaskes i maskinen.

Hvor er det best å kjøpe garn?

Billiggarn får man som oftes kjøpt på butikker som Nille, Europris, Sparkjøp, Rusta, Coop og ellers butikker som er en del av “BilligKjede” butikker. (Drops Garn har også betegnelsen billiggarn) Det å shoppe garn samme sted som du kjøper melk og brød blir helt feil for veldig mange.

Hvem produserer Viking garn?

Våre garn som bambus og bomull produserer vi i Kina, mens vi produserer vår Highland ull i Peru. Vi har også spesialisert oss på ullkvaliteter som vi henter fra England og Sør Amerika, samt merino ull fra Australia.

Hvilket garn er best å tove?

Animalske fibre som ull, alpakka, kamel, kasjmir og angora vil tove seg. Blandinger av dette vil også tove. Alpakka garn egner seg svært godt til toving, og det blir veldig myke plagg av dette.

Kan vikinggarn toves?

Er plagget superwashbehandlet, så MÅ plagget vaskes i maskin på ullprogram og MILO. Plagget tåler lett sentrifugering, men tåler ikke tørketrommel. Har du et plagg strikket i 100% ull som skal toves, vaskes plagget med grønnsepe eller Milo i maskin på 30-40 grader finvask.

Kan Viking garn superwash toves?

Viking Superwash – 100% Superwash Ull

Viking Sportsgarn er laget av 100% ull, og egner seg derfor godt til både strikking og toving. Her finnes samme fargeutvalg og fargenr., som til Viking Superwash.

Hvordan finne ut om garn er superwash?

Ved superwash-behandlet garn blir skjellagene fjernet, og fibrene blir så overtrukket med et lag polymer som beskytter ullen mot høye temperaturer. Du kan se på garnets banderole om garnet er superwash-behandlet eller ikke.

Hvorfor ikke superwash?

I de senere årene har det kommet kritikk mot superwash-behandlingen; blant annet er den blitt anklaget for å dekke ullen med et plastlag. Det er riktig at det er en type syntetisk harpiks som benyttes, men «laget» er uhyre tynt. Likevel utgjør behandlingen en miljøbelastning, også fordi klor er del av prosessen.

Kan man Tove med Milo?

Bruk vanlig vaskemaskinsåpe, Milo, eller dropp såpe helt. Det har ikke noe å si for selve tovingen. Ikke bruk ullprogram – dette “vugger” plaggene og forsøker dermed å unngå toving.

Kan man tove flere ganger?

Det kan være lurt å teste med det minst tøffe programmet først. Hvis produktene er tovet for mye, er det ingen vei tilbake. Det er alltid mulig å tove litt mer. Det kan hende hvitvask-programmet er mest tjenelig å bruke på din maskin når du skal tove hardt, men prøv med kulørt-vask programmet først til du får erfaring.

Hvor mange masker til tova sitteunderlag?

Legg opp rundt 250 masker. Det er lurt å prøvestrikke et sitteunderlag først sånn at du kan tilpasse størrelsen. Husk å strikke liggeunderlaget lenger enn ønsket lengde da det vil krympe en del mer enn sitteunderlaget på grunn av størrelsen.

Hvordan få Alafosslopi mykt?

Álafosslopi og Létt-Lopi: Bruk max temperatur på 30 grader med Lopi Wool Soap (2 korker i 5L vann). Bløtlegg plagget i såpevannt i ca 10 minutter. Vær forsiktig med hardhendt behandlig, vask plagget forsiktig.

Hvilket garn brukes til å strikke Villmarksgenseren?

De garntypene jeg pleier å bruke til Villmarksgenseren er Alafosslopi, Blåne pels-ullgarn eller Troll. Alafosslopi er et islandsk garn som inneholder dekkhår og underull, noe som gjør genseren vannavstøtende og helt perfekt til tøffe forhold. Troll og Blåne er også ypperlige garn til friluftsliv.

Hvilket garn til Riddari genser?

Riddari genseren kan strikkes med forskjellige garntyper, men de fleste foretrekker å bruke ullgarn. Dette er en genser som passer best, både i forhold til i mønster og utforming, for litt kjølige dager hvor man trenger å holde seg varm.

Leave a Comment