Hva hjelper Rinexin mot?

Hva hjelper Rinexin mot? Rinexin brukes til behandling av snue og tett nese som oppstår ved allergi eller utvidede blodkar i neseslimhinnen når lokal behandling ikke gir tilstrekkelig effekt.

Rinexin brukes til behandling av snue og tett nese som oppstår ved allergi eller utvidede blodkar i neseslimhinnen når lokal behandling ikke gir tilstrekkelig effekt.

Hvor lenge kan man bruke Rinexin?

Tett nese og trykkfølelse kan ofte lindres med reseptfrie slimhinneavsvellende nesespray/-dråper. Disse legemidlene må ikke brukes i mer enn 10 dager sammenhengende (maks 5 dager for barn) på grunn av fare for tilvenning. Etter det bør man vente i minst to uker før man eventuelt bruker sprayen igjen.

Hvordan funker Rinexin?

Hva er Rinexin? Rinexin er et legemiddel som blant annet virker inn på slimhinnene i nese og bihuler. Effekten er mindre tett og rennende nese, og åpne passasje mellom nese og bihuler. Når nesespray ikke fungerer, kan dette være et alternativ.

Hva hjelper Rinexin mot? – Related Questions

Hvordan bli kvitt trykk i bihulene?

Behandling. Bihulebetennelse går vanligvis over uten behandling. Reseptfrie smertestillende som paracetamol eller ibuprofen kan lindre smertene. Dersom symptomene er veldig plagsomme eller vedvarer over en uke, bør lege kontaktes.

Hvordan løsne opp i bihulene?

Å skylle nesen med saltvann kan bidra til at passasjen mellom nese og bihuler åpnes raskere. Bruk av slimhinneavsvellende nesespray eller dråper kan også hjelpe ved akutt bihulebetennelse. Slimhinneavsvellende nesespray skal ikke brukes mer enn 7 dager sammenhengende.

Hvor mange Rinexin kan man ta?

I Norge finnes fenylpropanolamin i Rinexin depottabletter, som finnes i styrke på 25 og 50 mg. Anbefalt dosering for voksne er 50–100 mg morgen og kveld.

Kan man drikke alkohol med Rinexin?

Når det gjelder Apocilin og Rinexin, står det ikke i pakningsvedlegget at det er farlig å kombinere disse med alkohol. Vi ber deg likevel tenke deg nøye om, det er lurt å være avholdende under en penicillinkur fordi alkohol til en viss grad nedsetter kroppens egen evne til å bekjempe infeksjonen.

Når antibiotika ikke virker bihulebetennelse?

Antibiotika. Antibiotika er ikke særlig effektive legemidler mot bihulebetennelse, men kan noen ganger brukes mot bihulebetennelse som skyldes bakterier. De fleste med bakteriell bihulebetennelse blir som oftest bra uten.

Hvilken antibiotika er best mot bihulebetennelse?

Hvis betennelsen er kraftig, kan du få antibiotika: Et smalspektret eller bredspektret penicillin. Er du allergisk for penicillin, kan du få et makrolid, et tetrasyklin eller et fluorokinolon. Behandlingen varer ofte 7 til 10 dager.

Kan bihulebetennelse gå til hjernen?

Mellomørebetennelse og bihulebetennelse kan av og til spre seg til hjernehinnene og videre til hjernevevet (se også hjernehinnebetennelse). En abscess som har utviklet seg fra ørebetennelse, sitter ofte i den nærliggende tinninglapp i hjernen.

Hvor høy er CRP ved bihulebetennelse?

Ved blodprøve kan legen for eksempel sjekke CRP og SR (senkning). Dersom det er en kraftig infeksjon som har vart over en ukes tid vil SR og CRP over 50 gi mistanke til bakteriell bihulebetennelse.

Hvor lenge varer bakteriell bihulebetennelse?

– Som regel varer en bihulebetennelse fra noen få dager til opptil en eller to uker. Behandlingen av plagene avhenger av symptomene dine og hvor lenge du har plagene. Ved kortvarige smerter uten påvirket allmenntilstand, anbefaler Karpowicz slimhinneavsvellende nesespray og saltvannsskylling.

Hvordan lette trykk i hodet?

Har du hodepine, er det best å ta det med ro og/eller legge deg ned på et rolig sted. En kald klut eller kompress mot hodet kan oppleves lindrende for noen. En voksen kan ta to tabletter med paracetamol, mens et barn kan ta aldersbestemt dose med paracetamol.

Kan tette bihuler påvirke synet?

Bihulebetennelse kan i noen tilfeller ha et alvorlig forløp, og kan i slike tilfeller påvirke øyne og hjerne. Dette er kun i sjeldne tilfeller, men det er likevel viktig å være på vakt så du kan oppdage eventuelle komplikasjoner tidlig og kontakte lege.

Blir man trøtt av bihulebetennelse?

De mest vanlige symptomene på en bihulebetennelse:

Luktesans er begrenset. Hodepine som blir verre om du lener deg forover. Grønt/gult slim i nesen. Du føler deg slapp og sliten.

Hva forverrer bihulebetennelse?

Unngå fysiske anstrengelser. Unngå sterk varme eller kulde. Temperaturforandringer vil forverre smertene. Det kan hjelpe å innånde damp eller fuktig luft, da fukten vil fortynne slimet i nesen og gjør at det lettere kan komme ut.

Kan tette bihuler gi svimmelhet?

Betennelse / virus på balansenerven (Vestibularisnevritt).

hals, bihule eller øre. Symptomene her kan være mer konstante, og ikke så avhengig av hode- eller kroppsposisjon. Slik irritasjon i balansenerven vil oftest gi kraftig svimmelhet i 1-3 dager og gradvis forsvinne av seg selv etter 3-8 uker.

Kan man ha bihulebetennelse uten å være forkjølet?

En bihulebetennelse kommer ofte som følge av en forkjølelse, men trenger ikke gjøre det. I noen tilfeller er betennelsen så mild at man nesten ikke kjenner den, i andre tilfeller er det en svært smertefull tilstand.

Hvordan vet jeg at jeg har bihulebetennelse?

Akutt bihulebetennelse har typisk symptomer som tett nese, misfarget nesesekret, smerter og/eller trykk over øynene eller i kinnet, eventuelt tannpine. I noen tilfeller kan man ha feber og generelt føle seg i dårlig form.

Leave a Comment