Hva hjelper mot sår i underlivet?

Hva hjelper mot sår i underlivet? Tørre slimhinner Tørre og såre slimhinner kan behandles med lokale produkter mot tørrhet og ubehag skjeden. Lokalt østrogen, for eksempel Ovesterin vagitorier, er et reseptfritt legemiddel som inneholder østrogen, og som kan hjelpe på plagene. Det finnes også andre østrogenpreparater som en får på resept hos legen.

Hva kan man smøre i underlivet?

Vi anbefaler Canesten* eller Pevaryl* krem og vagitorier. Vagitorien føres inn i skjeden om kvelden, og kremen smøres rundt skjedeåpningen 2-3 ganger daglig i 1-2 uker. Diflucan kapsel er et alternativ dersom behandling med krem/vagitorier i og rundt skjeden ikke er egnet.

Hvorfor får man rifter i skjeden?

Hvis kvinnen ikke er nok opphisset vil det kunne føles tørt og trangt, og kanskje vanskelig å penis eller noe annet inn i skjeden. Dette vil gi mer friksjonen som kan gi rifter og sårhet i skjeden eller i skjedeåpningen. Smertene kan komme i starten av samleie, underveis eller etter at samleiet er over.

Kan man bruke sinksalve i underlivet?

Det er ikke farlig å bruke sinksalve i underlivet, men det er ikke sikkert at den hjelper slik salven som du fikk forskrevet av legen gjorde.

Hva hjelper mot sår i underlivet? – Related Questions

Kan bepanthen brukes i underlivet?

Ja, du kan i utgangspunktet bruke bepanthen salve på alle hudområder, også i underlivet.

Hvor lang tid tar det før sår i underlivet gror?

Vevet i underlivet er blodrikt og godt sirkulert, noe som gjør at sår gror raskt. I løpet av en til to uker vil små rifter være grodd. Tilheling av større rifter vil normalt ta tre til fire uker.

Hvor kan man bruke sinksalve?

Sinksalve er salve som inneholder sinkoksid. Salven brukes normalt til sprukken, irritert og sår hud. Den er blant annet brukt ved bleieutslett.

Hvilken såpe til underlivet?

Bruk en intimsåpe med lav pH (pH mellom 3 og 4) til vask av underlivet. Vanlig såpe med høy pH-verdi bør ikke brukes. Vivag Intimsåpe eller intimvask fra Vidi er to gode alternativer. Ved rød og sår hud kan en intimolje eller babyolje gi næring til huden slik at den raskere normaliseres.

Hvordan stoppe svie i underlivet?

Behandling av kløe i underlivet
  1. Vask deg kun én eller høyst to ganger daglig med oljevask, eventuelt med lunkent vann.
  2. Unngå å klore selv om det klør.
  3. Ta en pause fra sykling eller ridning, hvis dette forverrer tilstanden.
  4. Vær forsiktig ved bruk av tampong og skift bind ofte.

Er sinksalve farlig?

Dette er ofte lite farlig, og omhandler produkter som babyolje, våtservietter og forskjellige salver og kremer for såre rumper (blant annet sinksalve, Inotyol og Bephanten). Babyolje er lite farlig å smake på, men uhell når barnet ligger på ryggen øker faren for at oljen kommer over i luftveiene.

Kan man bruke Bepanthen på sår?

Bepanthen legger seg som et beskyttende lag på huden, og den tetter ikke porene. Dermed får huden puste mens salven virker. Salven er også gunstig på andre former for mild hudirritasjon, overfladiske sår og lett solbrenthet.

Hva er Bepanthen salve?

Bepanthen er en salve som nærer tørr, sprukken og sensitiv hud, beskytter den og bygger opp huden. Bepanthen® Salve inneholder dexpanthenol som omdannes til vitamin B5 (pantotensyre) i huden. Det er klinisk dokumentert at vitamin B5 fremmer oppbyggingen av det ytterste hudlaget.

Hva er Inotyol salve?

Inotyol er en sinksalve med innhold av titandioksid og ichtammol som virker bløtgjørende og beskyttende og som lindrer svie og kløe ved hudirritasjon. Inotyol brukes mot psoriasis og eksem.

Kan man bruke inotyol i underlivet?

Hvis du skal bruke den i underlivet er det viktig at du bare bruker den på områder med vanlig hud, som feks ytre kjønnslepper eller lysken. Vær forsiktig med indre kjønnslepper og andre områder som ikke har vanlig hud.

Hvor kan bepanthen brukes?

Bepanthen fungerer godt på tørr, sprukken og sensitiv hud på for eksempel hender og føtter, lepper, munnviker og nesebor, brystvorter etter amming, lettere skrammer og solbrenthet. Uten parfyme, fargestoffer og konserveringsmidler.

Hva gjør sinksalve?

Inotyol er en sinksalve med innhold av titandioksid og ichtammol som virker bløtgjørende og beskyttende og som lindrer svie og kløe ved hudirritasjon. Salven inneholder ichtammol som virker keratolytisk og svakt desinfiserende. Med sinkoksid som har sammentrekkende effekt og titandioksid som har kløestillende effekt.

Kan man bruke Bacimycin på åpne sår?

Bacimycin er et reseptfritt legemiddel til behandling av infeksjoner i sår på hudoverflaten. Salven inneholder et antibiotikum (bacitracin) og et antiseptikum (klorheksidin) som virker ved å drepe flere typer bakterier og enkelte sopparter. Salven anbefales på tørre sår og tørr skjellende hud.

Hva kan man smøre på sår?

Ved noen typer sår, hvor man er redd for å få en infeksjon eller hvor man er usikker på om man har fått renset såret godt nok, kan sårsalve brukes (for eksempel Bacimycin salve* eller Pyrisept salve*). Sårsalver får ikke såret til å gro raskere, men de kan bidra til å motvirke infeksjon.

Leave a Comment