Hva er forskjellen på dunjakke og boblejakke?

Hva er forskjellen på dunjakke og boblejakke? Dunjakke, også kjent som «boblejakke», er en vattert jakke som er fylt med enten ande- eller gåsedun, eller syntetisk dun. Luftlommene som dannes mellom dunene gjør at jakken kan holde på varm luft.

Dunjakke, også kjent som «boblejakke», er en vattert jakke som er fylt med enten ande- eller gåsedun, eller syntetisk dun. Luftlommene som dannes mellom dunene gjør at jakken kan holde på varm luft.

Er dunjakke vinterjakke?

Skal du stå eller sitte i ro, eller skal du være mye i aktivitet? Blant våre jakker anbefaler vi dunjakker og vatterte jakker som vinterjakker, selv om du fint kan bruke en skalljakke med dunjakke under om du ønsker det.

Hva vil det si at noe er vattert?

Vatt er et materiale bestående av kardet, uspunnet bomull, ull eller syntetiske fibre, brukt til innlegg i klær og tepper og til medisinsk bruk.

Hva er forskjellen på dunjakke og boblejakke? – Related Questions

Hva er varmest av dun og polyester?

Dun har et overlegent varme-til-vekt-forhold og varmer opp til 2 – 3 ganger så mye som syntetisk fyll i samme vekt. Selv om det finnes syntetisk fiber som greier å imitere deler av dunets egenskaper, vil dun alltid være varmere, lettere og mer komfortabelt.

Hva er PrimaLoft jakke?

Den mest kjente leverandøren er kanskje PrimaLoft®. Et syntetisk isolasjonsmateriale er bygget opp av ultrafine mikrofibre som danner tette samlinger av luftlommer. Disse isolerer ved å holde på kroppsvarme og stenge kald luft ute. Syntetisk isolasjon er altså en slags imitasjon av dun.

Hvilken dunjakke er varmest?

Bokskonstruksjon. Dunplagg laget med såkalt bokskonstruksjon isolerer best og er varmest. Bokskonstruksjon betyr at det er sydd inn delevegger mellom inner- og ytterstoffet. Dette skaper bokser som dunen ligger i.

Hva er forskjell på 2 og 3 lags jakke?

En 3lags skalljakke, eller bukse for den del, består av tre lag. Ytterstoff, membran og innerstoff, som beskytter membranen. Disse er laminert sammen og oppleves som ETT stoff. I en 2lags skalljakke er membran og ytterstoff laminert sammen til ett stoff.

Når bruker man softshell jakke?

Softshell er et materiale som passer til alle årstider og norges gråvær. Det handler rett og slett bare om hva og hvordan du kombinerer softshellen. Dette materiale er noe du kan bruke på barnet ditt om våren, sommeren og høsten.

Hva er PrimaLoft isolasjon?

Den mest kjente leverandøren er kanskje PrimaLoft®. Et syntetisk isolasjonsmateriale er bygget opp av ultrafine mikrofibre som danner tette samlinger av luftlommer. Disse isolerer ved å holde på kroppsvarme og stenge kald luft ute. Syntetisk isolasjon er altså en slags imitasjon av dun.

Hvordan vaske PrimaLoft jakke?

Primaloft‘en ligger stabilt i jakken så dette bør ikke være noe problem. Har vasket min egen noen ganger de siste 2 årene på helt vanlig 40 grader og begrenset med vaskemiddel uten problem; merker ikke noen forskjell etter vask (bortsett fra at lukten er borte da) – isolasjon etc.

Hva er en 3 lags jakke?

Når vi snakker om 2-lags og 3lags, snakker vi om hvor mange lag som er laminert og til sammen utgjør stoffet i jakka. En 3lags skalljakke, eller bukse for den del, består av tre lag. Ytterstoff, membran og innerstoff, som beskytter membranen. Disse er laminert sammen og oppleves som ETT stoff.

Er dunjakker vanntette?

Er dunjakkene vanntette? Generelt sett har alle våre dunjakker et vannavisende eller vanntett stoff. Dunjakker som ikke har tapede sømmer er ikke 100 % vanntette.

Hvordan vaske Stormberg jakke?

Sjekk alltid plaggets vaskeanvisning. Lukk glidelåser, løsne elastiske snorer og fest alle borrelåser. Fjern alle vaskemiddelrester i beholderskuffen med papir. Vask ved 30 grader normalvask, bruk 40 grader ved spesielt skitne klær (sjekk plaggets vaskeanvisning om det tåler dette)

Hvordan redde klumpete dunjakke?

Det er ikke uvanlig at dunen/vatteringen klumper seg noe under vask, men det kan fordeles ut for hånd så lenge det gjøres under jakkens tørkeprosess. Dersom vaskeanvisning ikke er fulgt og dunen/vatteringen har klumpet seg under vask, anbefaler vi at jakken vaskes og tørketrommles igjen og i tråd med vaskeanvisningen.

Skal man sentrifugere dunjakker?

Dunjakker som kan vaskes bør vaskes i maskin, for da får de best mulig vask og en god sentrifugering, forteller Skaar. Sentrifugeringen er ifølge Skaar spesielt viktig slik at dunen tørker fortest mulig etter vask.

Hvordan få fluffy dunjakke?

Hvis dunjakken din er blitt flat, er tørketrommel klart å foretrekke for å få dunjakken din luftig igjen. Legg den i tørketrommelen etter at du har vasket den, så vil dunet spre seg og blåse seg opp igjen.

Kan man bruke tennisballer i tørketrommelen?

Tørk dun med tennisballer

Bruk tørketrommel, men legg noen tennisballer i tørketrommelen sammen med dynen eller dunjakken. Da vil tennisballene slå mot dunen og sørge for at den fordeler seg fint. Da blir dunen puffet opp, og dynen eller jakken blir fluffy også etter vask, sier hun.

Leave a Comment