Hva er forskjell på Dahlia og georginer?

Hva er forskjell på Dahlia og georginer? Litt fakta om georgine/dahlia Georgine og Dahlia er samme planten. Georgine er det norske navnet, Dahlia det vitenskaplige (og det navnet som brukes på engelsk). Det norske navnet georgine kommer fra Georgina.

Er Sommergeorginer flerårig?

Små sommergeorginer er ettårige, men knollgeorginer kan du få igjen til neste år. Georginer trives godt i potte og ulike sammenplantinger. Georginer blomstrer gjennom hele sesongen fra juni til kulda setter inn. Georginer er også flotte å ta inn som snittblomst.

Kan georginer overvintre ute?

Georginer (Dahlia) er en flerårig knollplante som ikke kan overvintre ute i Norge. Den må derfor tas inn på høsten om du ønsker å ha glede av den i flere år. De er like fine i en krukke eller plantekasse på uteplassen som når de får være et fargekick blant stauder i blomsterbedet.

Hvordan skal georginer overvintre?

Georgineknoller er ikke vinterherdige og må graves opp hver høst og overvintres mørkt, frostfritt, tørt og kjølig. Knollene graves opp når frosten kommer i september/oktober avhengig av hvor du bor i landet. Videre plantes knollene ut igjen til våren, når faren for frost er over.

Hva er forskjell på Dahlia og georginer? – Related Questions

Hva gjør man med Georgineknoller?

Etter første frostnatt er det på tide å ta opp georgineknollene. Klipp plantene ned til 10 cm, vask av jord og lagre dem tørt, mørkt og kjølig. Siden disse knollene ikke tåler frost, er det viktig at området der de overvintres er frostfritt. En temperatur på 3–10 grader er fint.

Når klippe ned georginer?

Når frosten melder seg igjen på høsten og blomsten begynner å henge er det på tide å klippe ned vekstmaterialet og grave opp knollene til overvintring. Hvis den blir etterlatt i jorden under en frostnatt vil knollene råtne bort. Oppbevar knollene på et tørt og svalt rom – gjerne i en kartong med sand eller sagspon.

Hvordan ta vare på Dahlia knoller?

Oppbevaring: Når knollene er tørre legger du de sammen i en eske med lokk og noen pustehull, og sett denne kjølig, tørt og mørkt. Må være frostfritt! Ideell temperatur er mellom 4 og 10 grader.

Når grave opp georginer?

Georginer kan brukes som flerårige planter, men de tåler ikke frost. Derfor må knollene graves opp av bakken før vinteren for å lagres frostfritt.

Hvor mange grader tåler georginer?

Når du skal fordrive georginene legger du knollen i en potte med jord og setter den varmt. Den tåler forskjellige temperaturer, men trives godt på f. eks 18 grader.

Hvordan drive frem georginer?

Plant de ut i et godt drenert bed, eller en stor, god krukke. De skal ha næringsrik jord, så ha gjødsel i jorda ved utplanting. Et annet tips for å drive frem georginer raskere er å legge knollen i vann et døgn før du planter dem ut. Husk å sette knoller i jorda, så får du blomsterflor til sommeren.

Skal georginer gjødsles?

Vanning og gjødsling av georgine

På grunn av den voldsomme veksten og blomstringen så skal du huske på å gjødsle georginen din nok. Hvis du bruker naturgjødsel, så er det best hvis den blir brukt før knollen plantes. Hvis du bruker hagegjødsel så skal plantene gjødsles flere ganger i løpet av sommeren, når de vokser.

Hvor fort spirer georginer?

Etter kun få dager kommer det små skudd og rotutviklingen er godt i gang. Husk å holde lett fuktig. Fantastiske variasjoner av Dahlia.

Skal man knipe georginer?

Også må du knipe vekk gamle blomster for at den skal fortsette å blomstre. Utover det så finnes den ikke sær. Men, det er greit å vite at georginer er favorittmat for snegler. Så har du mye snegler så må georginene opp i krukker og settes der sneglene ikke vandrer.

Kan man dele Dahlia knoll?

Det kan virke brutalt, men dahliaknoller har godt av å deles med jevne mellomrom. På den måten får de bedre vekst både over og under bakken, og ikke minst bedre blomstring. Jeg vil gjerne ha et hav av blomstrende dahlia i hagen, som i tillegg er perfekte til snitt i vase.

Skal Dahlia ha mye sol?

1. Georginer/ dahlia trenger varme for å prestere bra. Her i Oslo kan de bli fine i halvskygge, men bor du i Nordland så bør de nok stå både lunt og i full sol.

Er georginer giftig?

Georgine er ei lite farleg planteslekt, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Leave a Comment