Hva er det vanligste jentenavnet?

Hva er det vanligste jentenavnet?
Tabell

Nummer
Navn
Antall

1
Anne
61 394

2
Inger
30 565

3
Kari
26 224

4
Marit
26 033

Tabell
NummerNavnAntall
1Anne61 394
2Inger30 565
3Kari26 224
4Marit26 033

Hva er det mest populære jentenavnet i 2022?

Klart flest heter Anne, med 70 752 stykker. Inger er det 30 530 jenter/kvinner som heter, og 25 139 ved navn Kari.

Er Storm et jentenavn?

Et guttenavn av norsk opprinnelse. Storm var på sitt mest populære i 2013 og er for tiden på 80. plass på listen over guttenavn i Norge.

Hva er det vanligste jentenavnet? – Related Questions

Ville jentenavn?

Det er satt sammen av to deler som betyr vilje og strid/kamp. Ville er også i bruk som jentenavn og etternavn. Jentenavnet er mest sannsynlig variant av Villa, som er kortform av Vilhelmine og Alvhilde. Som kortform av Alvhilde er Ville også variant av Vilde.

Er Frigg et jentenavn?

Frigg er et kvinnenavn med opprinnelse i norrøne frjá, «elske». I norrøn mytologi var Frigg Odins kone, og var kjærlighets- og skjebnegudinnen.

Hvordan får en storm navn?

Å gi uværet et navn har vært en tradisjon vi har hatt siden en gang på 90-tallet, sier vakthavende meteorolog, Vibeke Thyness hos Meteorologisk institutt. Tradisjonen har de ifølge Thyness lånt fra amerikanerne. De følger samme oppsett, med annethvert gutte- og jentenavn i alfabetisk rekkefølge.

Hva skal til for at en storm får navn?

Det er også regler for hvordan stormene får navn hvis de blir dannet utenfor sesongene: For eksempel hvis en tropisk syklon blir dannet 28. desember, får den navnet fra forrige sesongs navneliste. Blir en storm til i februar, vil den få navnet fra den påfølgende sesongens navneliste.

Hvor mange i verden heter storm?

1 604 menn har Storm som første fornavn. Av disse har 999 Storm som eneste fornavn. 7 kvinner har Storm som første fornavn.

Er Ylvali jentenavn?

100% av alle som heter Ylvali i fornavn er jenter.

Er Indigo jentenavn?

Indigo er litt i bruk som navn for både guter og jenter i Norge. Den 01.01.2021 var det 4 gutter/menn med Indigo som første eller eneste fornavn.

Er Alex et jentenavn?

Et guttenavn av gresk opprinnelse. Alex var på sitt mest populære i 2009 og er for tiden på 160. plass på listen over guttenavn i Norge.

Er luka et jentenavn?

Så populært er Luka:

478 gutter og 83 jenter har dette navnet. I 2021 var Luka på 123. plass i Topp 681 guttenavn 2021. I 2020 var Luka på 177.

Er Noa jentenavn?

Utbredelse. Navnet Noa brukes både som kvinnenavn og mannsnavn. Noa var i 2008 det mest populære navnet på jentebarn født i Israel. I noen land, som Norge, er navnet mest brukt som mannsnavn.

Er Gabriel et jentenavn?

Gabriel er et mannsnavn med opprinnelse i det hebraiske navnet Gavri’el (גַבְרִיאֵל). Det er dannet av de hebraiske navneleddene geber, «mann», eller gabar, «sterk», og el, «Gud».

Er sol et jentenavn?

Et jentenavn av norrøn opprinnelse. Sol var på sitt mest populære i 2008 og er for tiden på 297. plass på listen over jentenavn i Norge.

Er det lov å kalle barnet sitt bjørn?

Dyre-myte. – Mange tror man ikke kan hete Bjørn, Ulv eller andre dyrenavn. Det stemmer ikke. Det har aldri vært noen regel mot å bruke slike navn, og det er tull fra ende til annen, sier Utne med et smil.

Er Vega et jentenavn?

Et jentenavn av spansk opprinnelse. Vega var på sitt mest populære i 2004. Betydning: spansk:en stjerne, etter et arabisk navn på en ørn.

Hvilke navn er ikke lov i Norge?

Det som ikke er mulig å bruke er for eksempel banneord, titler (som Konge eller Prinsesse), medisin- og sykdomsnavn, eller fornavn som etternavn og etternavn som fornavn. Man kan sammenfatte det på en veldig enkel måte: Det er ikke lov med navn som kan gi negative assosiasjoner.

Kan man ha to navn?

Plikt til å ha navn. Alle skal ha fornavn og ett enkelt eller dobbelt etternavn og kan i tillegg ha mellomnavn. Enhver har plikt til å bruke sitt fornavn og etternavn som personnavn. Ingen kan ta, endre eller sløyfe navn på annen måte enn etter loven her.

Leave a Comment