Er Pergo laminat?

Er Pergo laminat? Pergo – Laminatgulvets far. I 1977 oppfant Pergo (da Perstorp) laminatgulvet. Med bransjens beste garantitid på minimum 20 års reklamasjonsrett, er du helt sikker på at du får et gulv med kvalitet. MegaFlis fører flere produkter fra Pergo, som vinylgulv, laminatgulv, underlag, gulvlister og tilbehør.

Hva er Pergo gulv?

Et Pergogulv med TitanX™ overflate har en naturlig høy bestandighet mot brann takket være flersjiktskonstruksjonen. Denne sammen med kjernens tetthet gir raskere varmeavledning. Pergo kombinerer fuktbestandige kjernematerialer med en sterk og tett klikkskjøt. Dette gir et av de mest fuktbestandige gulvene på markedet.

Hvem produserer Pergo?

Fra 2013 eies Pergo-merket av Mohawk Industries, Inc., som er verdens største gulvselskap og som har virksomhet i Nord-Amerika, Europa, Asia og Australia. Pergos produkter produseres av gulvavdelingen til Unilin BV, som ligger i Belgia.

Hvor kommer Pergo fra?

1977 | Komiteen “Idé-77” i Perstorp kommer frem til laminatgulv-konseptet under en idédugnad. 1980 | Det første laminatgulvet (Perstorp Golv GL80) selges i Sverige. 1989 | Etter en navnekonkurranse lanseres merkenavnet “Pergo” (et akronym for Perstorp Golv) på markedet for første gang.

Er Pergo laminat? – Related Questions

Hvilket gulv tåler mest?

Laminatgulv. Dersom du trenger gulv som skal tåle mye trafikk og tøff slitasje, er laminatgulv et klokt valg.

Er vinylgulv vanntett?

Vinyl er svært slitesterkt, lett å vedlikeholde og motstandsdyktig mot slag. I kombinasjon med at vinylgulvet er vanntett, passer gulvet godt i rom som gangen og kjøkkenet, men vinyl kan gjerne brukes i alle rom, også badet.

Er laminat gulv er kalde å gå på?

Selv et trent øye kan slite med å se at det ikke er parkett. Og et laminatgulv trenger ikke lenger hardt og kaldt og på – i dag er overflaten på laminat av en helt annen kvalitet enn for få år siden.

Er laminatgulv vanntett?

Sensation laminatgulv er vannbestandige, men hvis du vil at hele rommet skal være vanntett, må du tette kantene også.

Kan man bruke Zalo på laminatgulv?

Riktig vaskemiddel for laminat

Du skal heller ikke bruke sterke, kjemiske rengjøringsmidler som soda og salmiakk. Litt zalo går greit, hvis du for eksempel har en flekk på gulvet.

Hva er best av laminat og parkett?

Laminatgulv tåler mer enn parkett, men får det først skader ser det verre ut og er vanskelig å reparere. Overflaten på laminat er av plast og krever ingen vedlikehold. Parkett er ekte treverk og trenger dermed mer omtanke.

Er vinyl og laminat det samme?

Laminat og vinyl har forskjellig oppbygning, men begge er ekstremt slitesterke. Laminat er bygget opp med flere lag og en HDF-kjerne som er laget av komprimert fiber fra resirkulert treverk. Vinyl har også flere lag, som inneholder PVC- og glassfiberkomponenter.

Hvilket gulv er best på kjøkken?

Halvharde gulv som vinyl, linoleum, kork og gummi egner seg godt på områder med krav til høy slitestyrke og renslighet – i gangen eller på kjøkkenet, for eksempel – de er myke og behagelige å gå på og har god lyddempende effekt.

Kan man legge varmekabler under vinyl?

Det går fint å kombinere vinylbelegg og varmekabler. Varmen i gulvet skal ha stått på i minimum 14 dager og være slått av et par dager før legging. En uke etter legging kan gulvvarmen slås på igjen. Varmer bør ikke overskride 35 grader.

Hva er best å bruke under laminat?

Korkunderlaget kan brukes under alle typer gulv som behøver underlag som parkett, laminat og korkgulv. Det har høy slitestyrke og høy ytelse selv om det kun er 2 mm tykt. Ved bruk av gulvvarme må man i tillegg bruke fuktsperre under.

Hvilket underlag til Pergo?

Du må som et minimum bruke Pergo underlagsfoam. Hvis undergulvet er betong, må du også legge en fuktsperre.

Har brukt grønnsåpe på laminat?

Grønnsåpe fungerer dårlig når det kommer til overflater som laminatgulv, parkett og vinyl. Ved å bruke grønnsåpe risikerer man en stygg overflate med skjolder over tid. Man bør derfor holde seg til syntetiske såper, forklarer Knutsen.

Skal det være fuktsperre i gulv?

For parkett og laminat for eksempel, skal det alltid legges aldringsbestandig fuktsperre med overlapp og tapede skjøter på et betongunderlag. Derimot er det ikke nødvendig med ekstra fuktsperre på dette kjellergulvet når det skal legges teppe eller belegg.

Er fuktsperre og dampsperre det samme?

En dampsperre, også kalt fuktsperre, er en barriere som skal hindre fuktighet å trenge gjennom (diffusjon). Plastfolie er et vanlig materiale. Dampsperrer brukes for å stoppe spredning av fuktighet gjennom vegger, gulv og tak for å hindre at det kommer fuktighet inni bygningsmassen hvilket kan forårsake muggskader.

Når skal man ikke bruke dampsperre?

Så i nye hus kan du som hovedregel ikke unngå dampsperre. Nye hus er typisk isolert med 3-500 mm isolasjonsmateriale (for eksempel mineralull), og det er avgjørende for valget av dampsperre. Som en tommelfingerregel heter det at du skal bruke en dampsperre hvis du isolerer med mer enn 200 mm i veggene og taket.

Hva skjer uten dampsperre?

Den fuktige luften vil gå igjennom himling hvis man ikke har fuktsperre, og i møte med kald luft på loftet vil det avgis fukt/kondens. – Særlig i gamle hus skal man være på vakt ved etterisolering. Fyre for kråka er bedre for huset fordi da er loftet varmere og tørrere, noe som igjen gir mindre kondens.

Leave a Comment